Hästmaffia misstänkt

Jo, det är väl så. Det sprider sig som pesten över Europa. Hela EU är säkert drabbat av detta när det väl kommer till kritan. Det har ju precis gått en dokumentär om maffian i EU där både den italienska och rumänska samarbetar i vissa “projekt”. Jojo!

Det var min första tanke att Irland var inblandat då det har varit väldigt stora problem på Irland då massor av hästar lämnades vind för våg när krisen slog till för ett par år sedan. Att nu samlar man in dom och skickar dom på slakt och kallar häst för nöt. Det lär väl visa sig. När det gäller hantering av djur så är rumäner hemska. Stackars hästar!

Infångade vildhästar och utslitna draghästar från Rumänien kan ha hamnat i färdigmat. Skotska Daily Record uppger att kopplingarna till rumänsk “hästmaffia” undersöks i utredningen om lasagne från Findus och andra snabbmatsproducenter.

Vildhästarna fångas enligt källan in av befolkningen i Donaudeltat och säljs vidare till kriminella gäng för 100 till 200 svenska kronor per häst. Gängen som kallas just ”hästmaffia” kan i sin tur få upp mot 3 000 kronor per djur från slakterierna.

De får inte ordentligt med mat – blir piskade och slagna och transporteras till slakthusen i dubbeldäckade lastbilar. Några månader senare hamnar köttet på hyllorna märkta som något helt annat, säger källan till Daily Record.

Hästmaffia misstänkt i lasagnehärva

Det här inlägget postades i Djuren, Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hästmaffia misstänkt

  1. noboytoy skriver:

    Det är med såna här avslöjanden som jag allvarligt funderar på att bli vegetarian. Det är för jävligt hur män hanterar våra djur på jorden!

  2. admin skriver:

    Jo, jag äter knappt något annat kött än vilt. Som Linda McCartney sa en gång, om slakterierna hade haft glasväggar skulle alla vara vegetarianer.

    http://www.wallsofglass.se/

Kommentarer inaktiverade.