Björkman: Fler kvinnor i startfältet ger sämre tv

Jaha…. Kanske inte så konstigt att Björkman tycker det.

Var det inte likadant i Factory eller vad programmet hette för en del år sedan där man gjorde så att tjejerna fick ha en vecka och killarna en för att få en jämn fördelning mellan könen.

Bedrövligt är bara förnamnet.

Melodifestivalen har fått skägg. De senaste åren har nästan dubbelt så många män som kvinnor varit i final. Men det är ingen slump. – Man skulle kunna göra startfältet jämnare men det blir inte lika rolig tv då, säger Christer Björkman.
När han väljer ut de bidrag som ska få tävla i festivalen går han på helt andra kriterier, menar han.
– Man väljer det som är bäst i kombination med genrebredd och verkshöjd, inte kön. Man skulle kunna göra jämna startfält, men blir det inte lika rolig tv då.

Björkman: Fler kvinnor i startfältet ger sämre tv

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Musik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Björkman: Fler kvinnor i startfältet ger sämre tv

  1. noboytoy skriver:

    Jag förstår inte? Är jag den enda som är jäkligt trött på att bara se gubbar i tv som utmålas som att de har något alldeles särdeles klokt, bra och viktigt att säga eller framföra?

  2. admin skriver:

    Vi går bakåt och det jämställdhetsarbetet som kämpats för är som bortblåst idag. Björkman har jag aldrig gillat då han är en översittare och arrogant.

    Jag lyssnade på Amanda Fondell på youtube och det stämmer enligt Björkmans sätt att arbeta att duktiga kvinnor ska vi inte ha med för dom hotar ju hela alltet. Oh Guuuud så tråkig TV. Han kan slänga sig i väggen.

    Han är reaktionär och borde avsättas. Men ingen vill väl ta över det unkna projektet.

Kommentarer inaktiverade.