Kari Hekkala – kvinnomördaren

Låt han ruttna i fängelset! Vilken ynklig liten krake. Jag tycker att han påminner om Gollum på bilden. Tyck synd om mig, typ, sådär slemmigt. Nu får han leva resten av sitt liv i ett bekvämt fängelse.

Hur många sådana här av mänskligt avskrap finns det lösa i det här landet. Och det värsta är att polisen INTE tar detta på allvar när det finns alla tecken som det går att se. Ett kvinnoliv är inte mycket värt.

Svartsjuka och kontroll är mer regel än undantag i de över tvåhundra fall jag sett sedan 2009, då vi började vår granskning av mord och dråp på kvinnor. Men sällan så extremt.

I går dömdes Kari Hekkala till 18 års fängelse för att ha dödat sin hustru med 25 knivhugg. Ja, övervåld är vanligt även det.

Kontrollen börjar på allvar efter att de gift sig i april 2011. De var båda medelålders, hade känt varandra länge när de inledde förhållandet för tre år sedan.

Kvinnans sex vuxna barn kände inte igen sin glada, starka och hårt arbetande mamma. Hon blev tystare, tycktes inte kunna fatta egna beslut.

Anklagades för att driva bordell
Hon berättade för många om en absurd övervakning. Det hände att Kari Hekkala – som är sjukpensionär efter en arbetsplatsolycka – tillbringade hela dagen på ICA Maxi i Haparanda där hon arbetade.

Han vaktade henne medan hon duschade. Han tog hennes bilnycklar så att hon inte skulle kunna lämna hemmet.

Barnen försökte förklara att när ordet Viagra dök upp i datorns skräppost betydde det ingenting. Men han fortsatte söka bevis för otrohet, som att titta i hennes trosor, svara när hennes telefon ringde: “Ring inte hit din jävel”.

Ett tag anklagade han henne för att driva en bordell.

En timme senare är hon död

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kari Hekkala – kvinnomördaren

  1. noboytoy skriver:

    Detta ständiga manliga kontrollbehov över kvinnor. Vi lever på 2000-talet och fortfarande finns det män som menar att kvinnor inte skall ha samma frihet som män själva åtnjuter? Så pass att de till och med är beredda att mörda.

  2. admin skriver:

    Dessvärre är dom många och dom tycks öka i detta samhälle som backar tillbaka till 1800-talet verkar det som.

    Snart måste kvinnor ha förkläde när dom ska gå på stan för våldtäktsmännen verkar ha bråda dagar. Det våldtas kvinnor stup i kvarten.

    Det är snart dags att samlas och återta gatorna.

Kommentarer inaktiverade.