Surrogatmödrar

Det har varit en het debatt den sista tiden om surrogatmödrars vara eller icke vara. Jag har skrivit om denna smutsiga hantering tidigare.

Jag tycker att det är en vidrig handel av kvinnors kroppar och barn. En handel som rika barnlösa hänger sig åt.

Dessa surrogatmammor får automatiskt ett band till barnet under graviditeten. Det blir även en psykisk påfrestning. Det är tydligen inte så ovanligt att kvinnor dör i denna smutsiga hantering.

Fattiga kvinnor i länder som nu det senaste där rumänska kvinnor säljer sina ägg till en skitstövel i Israel som sen säljer äggen vidare till surrogatmammor i Asien heller andra länder för att bli provrörsbarn.

Är dessa fattiga kvinnor i Rumänien romer?

Ingen kan få mig att tro att kvinnan själv kommer på idén att bli surrogatmamma utan det är mannen som vill höja sin status med att t.ex. bygga ett nytt hus eller ha något annat med status. Kvinnor i Indien har ju inget som helst värde inte i övriga Asien heller. Dom mördas i parti och minut på olika sätt.

Jag blir äcklad av egoistiska vita barnlösa familjer som köper sig ett barn på detta sett dessutom bara ha mage att utnyttja en fattig kvinnas kropp.

Funkar inte insemination så får väl för helvete folk skaffa sig ett adoptivbarn. Det finns hur många barn som helst ute i världen som behöver en familj.

Det enda som jag eventuellt kan acceptera är om en närstående ger sitt ägg och att det sen sätts in i den kvinna som är barnlös. Man ska inte kunna köpa sig ett ägg. Det är inte helt lätt heller att plocka ut ägg.

Det är banne mig ingen mänsklig rättighet att skaffa barn likadant är det ingen mänsklig rättighet att köpa kvinnors kroppar till andra ändamål.

Jag läste att förslaget som nu eventuellt blir godkänt ska då handla om kvinnor som känner den blivande familjen väl och är närstående och utan några pengar involverade ska kunna bli surrogatmammor. Det tror jag på när jag vill. Det blir svarta pengar under bordet. Ingen gör detta gratis på grund av generositet.

Det är en stor påfrestning för kroppen att gå nio månader och sen föda och det som kommer efter. Dessutom föder dom indiska kvinnorna inte vaginalt utan genom kejsarsnitt som blir en ytterligare påfrestning och ofta med en depression som följd.

Homosexuella har ju en fördel här. Ett bögpar kan träffa ett lesbiskt par och dom kan skaffa barn sinsemellan genom insemination. Det måste vara lätt som en plätt. Kvinnorna föder var sitt barn och dom behåller ett och ger ett till männen.

Det här inlägget postades i Hälsa, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.