Förbud mot att röka utomhus

Ja, det tycker jag! Rökarna tar mycket livsutrymme. Det är jobbigt att bara gå på gator och torg där jag får gå slalom och ändå slipper jag inte ifrån rökarna. Det har varit många utomhuskonserter där jag inte kunnat gå på då det funnits både rökare och cannabisrökare.

Ingen människa oavsett ska behöva andas in rök. Folk som röker dör i förtid och får en massa sjukdomar och det är något som rökarna väljer själva men ingen ska tvinga mig att andas in rök. Vi har så mycket föroreningar i samhället ändå. Dessutom dör många av passiv rökning varje år. En rökare som rökt mer än 15 år har 75% KOL eller förstadie till KOL. Endast en lungröntgen visar om man finns i riskzonen eller har KOL. Det räcker inte med att andas i en spirometer. Det visar bara hur lungkapaciteten är.

Det borde vara en självklarhet att där allmänhet finns ska det inte finnas några rökare. En rökare är en missbrukare och dom tycker oftast att dom får stå var dom vill så länge det är lagligt. Det är ett helvete för allergiker och barn som t.ex. på perronger, hållplatser m.fl. ställen.

Och självklart ska det vara förbjudet att röka på balkonger och uteplatser även att grilla med kol.

Folkhälsoinstitutet föreslår att rökförbud ska införs på en mängd platser där barn kan utsättas för passiv rökning, rapporterar Sydsvenskan.

Det är alltså inte bara inomhuslokaler, som restauranger och bussar, där det är slutrökt. Även utomhusmiljöer som lekplatser, badplatser och gågator ska omfattas, enligt den rapport som ska inlämnas till regeringen i år. Även privata personbilar kan komma att omfattas.

Metro – Förbud mot att röka utomhus

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Här listan på giftiga ämnen som finns i en cigarett bl.a. Aceton, Akrylnitril, Ammoniak, Anilin, Arsenik, Bensen, Bly, Cyanväte (vätecyanid), Fenol, Formaldehyd, Kadmium, Krom o.s.v. o.s.v. Bara ett fåtal av dom giftiga ämnen som finns i en cigarett och det är ofattbart att folk bara fortsätter att röka och att det dessutom ökar bland unga kvinnor.
Andras rök – Din hälsa

Min favoritbild som tydligt visar på vad en rökare riskerar att få.
Högerklicka/Visa bild

Det här inlägget postades i Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.