De planerar att “hänga” Thatcher

Ja, vad ska man tycka om detta då? Hon var en absolut fruktansvärd person. Hon förstörde England och därför ser det ut som det gör. Det är ett splittrat land och ett segregerat land och jämställdheten sket hon fullständigt i. Hon var elak och maktgalen. En narcissist som inte tålde den minsta kritik utan hon hade alltid rätt. Och att det finns kvinnor som hyllar henne är verkligen beklagligt.

Jag förstår hatet mot henne men att jämföra henne med Hitler är väl ändå att ta i. Hon har ju varit borta från arenan länge och minnet efter henne blir inte så bra tror jag. En ultraliberal som skiktade landet. Berikade dom redan rika och tog det från dom fattiga. Det jag säger om den människan är FY F@N!

När jag arbetade på ett museum i Göteborg under 80-talet så fanns det en museidirektör som var som en kopia av Järnladyn. Hon var chef för alla museer och på en fest i anslutning till en jättestor utställning där alla museum var involverade hamnade hon mitt emot mig. Det var en kuslig upplevelse.

Hon var helt “luktfri” som gjorde att jag fick ångest och hon tittade på mig med en död blick och hon sa bara ja och nej. Jag har definitivt inga problem med att hålla talet igång men jag blev efter en stund tyst, jag fick tunghäfta. Denna människa hade samma typ av kläder och en handväska som hon bar på samma sätt och en snarlik frisyr som Margaret Thatcher. Det var den hemskaste middag jag har varit på och när vi fick gå från bordet ville jag spy. Men denna direktör fick sparken tack och lov för hon körde ekonomin helt i botten. Jag kommer inte ihåg vad hon heter och lika bra är det.

Den engelska drottningen, premiärminister David Cameron och många internationella ledare kommer att hylla Margaret Thatcher på onsdag. Men innan Järnladyns begravs i S:t Pauls katedral firar Thatchers motståndare hennes död.

– De dansade på gatorna när Hitler dog också. Thatcher var vän med Pinochet. Hon valde sina vänner väldigt väl, säger Romany Blythe, 45, som startat Facebook-eventet ”Häxan är död-fest”, till The Telegraph.

Dramalärarinnan, som blivit ansiktet utåt för lördagens firande, fortsätter:

– Vi är alla offer från hennes styre, hon krossade våra drömmar och tog vår mjölk. Hon sade till oss som växte upp på slutet av 80-talet att vi inte hade några framtidsutsikter och vi trodde på det.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på De planerar att “hänga” Thatcher

 1. noboytoy skriver:

  Det är fullständigt horribelt att jämföra Thatcher med Hitler.

  Jag förstår inte allt detta hat mot Thatcher, det är ju folket som har röstat fram henne och det gjorde de i många, många år?

  Thatcher drev en konservativ högerpolitik som går ut på att skapa ett klassamhälle där de rika gynnas på de fattigas bekostnad. Det är exakt samma tänk som vår nuvarande statsminister har, dvs att folket skall jobba för samhällets “elit”, vilken Fredrik Reinfeldt själv anser sig tillhöra. Han vill dra in statens åtaganden vad gäller social välfärd och tex utbildning för det “sovande” folket. Människor skall födas, börja jobba tidigt och producera under hela sina liv. När medborgarna blir gamla och inte kan jobba längre måste de dö fort, så att staten slipper stå för deras uppehälle/kostnad.

  När Reinfeldt har fått driva igenom sin agenda – skall medborgarna jämföra honom med Hitler då, trots att en stor del av svenska folket själva har röstat fram honom?

  Att Thatcher var “vän” med Pinochet är kanske inte så märkligt? De hade ju gemensamma intressen under Falklandskriget.

  Jag tycker att debatten kring Thatcher är fruktansvärt onyanserad. Hon är ju inte den enda som driver eller har drivit en sådan politik. Därmed inte sagt att jag står bakom den eller henne som person.

 2. admin skriver:

  Jovisst, men det är inte dom som valde henne som protesterar och vill hänga henne. Det är dom som blev kapade jäms med fotknölarna och fick sina liv förstörda som hatar henne.

  Att hon är hatad förstår jag mer än väl. Hon må vara den första kvinnan i parlamentet men det betyder inte ett dugg för kvinnors situation snarare tvärtom. Så i det stora hela gjorde hon England mer odemokratiskt som just nyliberalismen står för. Hon bedrev en politik som var värre än värst. Men att kalla henne för Hitler är att dra det för långt.

  Jag har svårt att se samma yttringar i Sverige även om Reinfeldt har blivit häcklad på olika sätt.

  Motsvarigheten i Sverige ligger Palme närmast. Han hatades öppet och ljudligt med hängningar och bränningar och gud vet allt innan han till slut blev mördad. Nu gillar jag Palme och där har jag svårt att förstå varför han var så hatad.

  Har man blivit så svårt utsatt av Thatcher som så många blev kanske det inte är så lätt att vara nyanserad.

  Det enda som jag kan se positivt med henne är hennes engagemang i miljöfrågor.

 3. noboytoy skriver:

  Nej, det är såklart de som inte ville ha henne vid makten som nu hatar henne men trots allt så har hon ju blivit framröstad av en majoritet av sin befolkning. Om och om igen.

  Jag ser många likheter med Moderaternas politik, tex utförsäljningen av statliga tillgångar, privatiseringar samt tillbakadragandet av statens åtaganden gällande välfärden. För att inte tala om (o)jämställdheten mellan könen.

  Jag har inte satt mig in i riktigt, vad hatarna egentligen beskyller henne för? Antidemokrati, på vilket sätt? Att hon gjorde fackförbunden maktlösa? Sålde ut gruvorna?

 4. admin skriver:

  “Thatchers krig mot underklassen slog sönder Storbritannien”

  En bra länk:
  http://debatt.svt.se/2013/04/08/thatchers-krig-mot-underklassen-slog-sonder-storbritannien/

  En bra kommentar till artikeln som sammanfattar hennes gärning och hennes avsky för feminismen bl.a.:

  * * * * * * * * * * * * * * * * * * **
  Thatcher is remembered as The Iron Lady only because she possessed completely negative traits such as persistent stubbornness and a determined refusal to listen to others.

  Every move she made was charged by negativity; she destroyed the British manufacturing industry, she hated the miners, she hated the arts, she hated the Irish Freedom Fighters and allowed them to die, she hated the English poor and did nothing at all to help them, she hated Greenpeace and environmental protectionists, she was the only European political leader who opposed a ban on the ivory trade, she had no wit and no warmth and even her own cabinet booted her out. She gave the order to blow up The Belgrano even though it was outside of the Malvinas Exclusion Zone—and was sailing AWAY from the islands! When the young Argentinean boys aboard The Belgrano had suffered a most appalling and unjust death, Thatcher gave the thumbs-up sign for the British press.
  .
  Iron? No. Barbaric? Yes. She hated feminists even though it was largely due to the progression of the women’s movement that the British people allowed themselves to accept that a prime minister could actually be female. But because of Thatcher, there will never again be another woman in power in British politics, and rather than opening that particular door for other women, she closed it.
  .
  Thatcher will only be fondly remembered by sentimentalists who did not suffer under her leadership, but the majority of British working people have forgotten her already, and the people of Argentina will be celebrating her death. As a matter of recorded fact, Thatcher was a terror without an atom of humanity.

Kommentarer inaktiverade.