Är kalla kriget här igen!?

Jag undrar jag vad som är i görningen. Är det dags för lappen i trappuppgången igen “Om kriget kommer”. Kanske en och annan kommer ihåg. USCH det var hemskt!

Ryska plan övade attack mot Sverige
Mitt i natten simulerade ryska bombplan anfall mot Stockholmsområdet och Sydsverige.
Övningen ägde rum på långfredagen utanför Gotska Sandön, avslöjar Svenska Dagbladet i dag.
Två danska Natoplan lyfte från Litauen och skuggade de ryska flygplanen på avstånd – men inget svenskt stridsflyg fanns i beredskap.
Efter midnatt dök plötsligt sex ryska stridsplan upp på den svenska Försvarsmaktens luftövervakning. Flygplanen från baser i Sankt Petersburgområdet brukar normalt passera Finska viken och öster om Stockholms skärgård för att därefter vika av söderut.
Den natten svängde planen i stället mot Sverige.
– Jag kan bekräfta att det rörde sig om två bombplan – Tu-22 med jakteskort av Su-27-plan, säger generallöjtnant Anders Silwer till SvD.

Ryska plan övade attack mot Sverige

Att en hop med såna här plan i militärt syfte riktat mot Sverige är INTE roligt! Det är inga snorvalpar som sitter bakom spakarna i dom planen. Dom vet vad dom gör.

Högerklicka/Visa bild

Nu när USA har fokus på annat…… “När katten är borta dansar råttorna på bordet” eller något sådant. Kanske Ryssland gjorde en liten test för att se vad som skulle hända. Från Sverige hände ingenting men Nato reagerade.

Jag önskar verkligen att vi hade haft ett Matriarkat, det hade varit bättre!

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Är kalla kriget här igen!?

  1. noboytoy skriver:

    Jag vet snart inte vad jag skall tro?
    För ett tag sedan gick försvaret ut och påstod att vi inte ens klarar av en veckas anfall mot landet, underförstått “mer pengar behövs till försvaret”.

    Nu kommer uppgifter om ryska flygövningar över oss, något som har observerats av Nato.

    OM detta är sant, så är det allvarligt men hur vet vi att detta inte bara är någon form av skrämseltaktik och en ursäkt för oss att rusta upp försvaret?

Kommentarer inaktiverade.