Sverige bör förbjuda jihadresor?

Det är något jag har funderat över den senaste tiden, hmm… Till Sverige har det kommit personer som flytt Syrien av en eller annan anledning, lever här blir svenska medborgare och åker tillbaka till Syrien för att kriga!!??

För mig är detta ren galenskap. Jag tycker inte att Sverige ska förbjuda jihadresor MEN dom som åker tillbaka till sitt hemland och deltar i krig ska få sitt svenska medborgarskap annullerat. Och dom ska få livstidsutvisning. Det ska gälla alla som kommit hit som flyktingar från olika länder och som åker tillbaka för att delta i krig.

Ett trettiotal svenskar har sen 2006 rest till Somalia för att gå med i al-Shabaab, som också har band till al-Qaida. Ytterligare tio personer har farit till klanstyrda områden i Pakistan och Afghanistan.

Rapportförfattarna uppmanar regeringen att överväga att kriminalisera jihadresor, som ett sätt att bekämpa terrorn.

– De utländska stridande som återvänder hem utgör ett allvarligt och växande hot, säger terrorexperten Magnus Ranstorp, som är en av rapportens författare.

Birgitta Ohlsson avfärdar inte idén om ett förbud, men anser att de svenska lagarna redan är långtgående.

– Vi har en av de mest avancerade handlingsplanerna mot våldsbejakande extremism, men sedan måste vi bli bättre på samordning, säger hon till TT.

Rapport: Sverige bör förbjuda jihadresor

Varför kan ingen knäppa Bashar Al Assad!!! Någon tjänar storkovan på denna slakt!?

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Politik, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.