USA en hederskultur?

Återigen så är ”öga för öga, tand för tand” aktuellt. Jag tänker då på Ariel Castros bröder som är helt oskyldiga och inte på det minsta sätt involverade i vad monstret till broderns galenskaper. Bröderna har nu fått sina hem vandaliserade och är hotade till livet och lever nu på hemlig ort.

USA är en hederskultur och verkar leva helt efter gamla testamentet. Ren och skär klan-mentalitet som t.ex. i Albanien. Om en familjemedlem gör något hemskt straffas hela familjen oavsett.

Jag tänker också på dom tre tonårspojkar från Arkansas som anklagades 1993 för mordet på tre småpojkar men var helt oskyldiga. Dom släpptes nyligen. Jag såg den dokumentären för många år sedan och den mobb som i horder och dom skrädde inte orden utan det var lynchstämning. Det där är vardagsmat i USA. Hur många har avrättats helt oskyldiga? Hur många har fängslats helt oskyldiga?

USA:s rättssystem är helt genomruttet. Det enda som rättssystemet tänker på är att få någon fälld så snabbt som möjligt oavsett om personen är skyldig eller ej för att hålla massan lugn och fin. Det finns dessutom mycket rasism i det hela. Rasismen är inbyggd i det amerikanska samhället.

Men USA blir alltmer religiöst och mer gammaltestamentligt. Alla samhällen som är otrygga blir religiösa och man vaktar på sitt och blir fördömande mot allt och alla.

Vilka styr USA idag? Scientologer, Mormoner, ultraortodoxa judar, högerextremister som typ Teaparty-rörelsen den sistnämnda dessutom extremt religiösa o.s.v. o.s.v.? Det kan ju vem som helst räkna ut att det är inget bra samhälle att leva i och hat och hot som följer därefter.

John Kerry, USA:s utrikesminister, som nu finns i Sverige har nyligen sagt om Latinamerika att det är USA:s bakgård och nu har USA:s biståndsorgan i Bolivia sparkats ut. USA:s arrogans är helt outstanding.


Detta är skurken INTE hans bröder!

Brodern: “Jag hoppas han ruttnar i fängelset”

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Kultur, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.