Instagram – Tar över ditt liv

Jag kommer inte att installera den appen. Det är då ett som är säkert. Räcker det inte med den övervakning som redan finns? Jag har börjat titta på olika appar och vilka villkor dom har och det är rätt sanslöst. Jag har skrivit om detta tidigare då Instagram ville ta över foton och använda dom efter eget huvud i olika reklamer m.m. Nu vet jag inte hur det gick med det.

Den här appen har åtkomst till följande:
Exakt plats (GPS- och nätverksbaserad)
Tillåter att appen känner av din ungefärliga position med hjälp av GPS eller platstjänster som mobilmaster och Wi-Fi. Platstjänsterna måste vara aktiverade och tillgängliga på enheten för att appen ska kunna använda dem. Appar kan använda detta för att avgöra ungefär var du befinner dig.

Nätverkskommunikation
Fullständig nätverksåtkomst
Tillåter att appen skapar nätverksuttag och använder anpassade nätverksprotokoll. Webbläsaren och andra appar gör det möjligt att skicka data till internet, så den här behörigheten krävs inte för att skicka data till internet.

Lagring
Ändra eller ta bort innehåll på USB-enheten
Tillåter att appen skriver till USB-enheten.

Information i dina appar
Hämta appar som körs
Tillåter att appen hämtar information om nyligen körda och pågående aktiviteter. Detta kan innebära att appen tillåts ta reda på vilka appar som används på enheten.

Kamera
Ta bilder och spela in videoklipp
Tillåter att appen tar bilder och spelar in videor med kameran. Med den här behörigheten tillåts appen att använda kameran när som helst utan ditt godkännande.

Dina sociala uppgifter
Läsa dina kontakter
Tillåter att appen läser kontaktuppgifter som sparats på enheten, inklusive information om hur ofta du har ringt, skickat e-post till eller på andra sätt kommunicerat med specifika kontakter. Med den här behörigheten tillåts appar att spara dina kontaktuppgifter och skadliga appar kan dela kontaktuppgifter utan att du vet om det.

Nätverkskommunikation
Ta emot data från Internet
Tillåter att appen tar emot meddelanden från moln till enheter skickade via appens tjänst. Tjänsten innebär dataanvändning. Skadliga appar kan Orsaka överdriven dataanvändning.

Systemverktyg
Testa åtkomst till skyddad lagringsenhet
Tillåter appen att testa behörighet till USB-enheter för användning på framtida enheter.

Påverkar batteriet
Hindra aktivering av viloläge
Tillåter att appen förhindrar att enheten försätts i viloläge.

Det här inlägget postades i Foto, Internet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.