Massövervakningen är vår nya vardag

Vi lever i dag i ett övervakningssamhälle utan historisk motsvarighet. PRISM-avslöjandet är ännu ett bevis på detta, men upphör det programmet återstår andra. Datalagringsdirektivet tvingar svenska mobiloperatörer att spara uppgifter om var vi befinner oss och vem vi ringer till. FRA:s nätavlyssning ger myndigheterna möjlighet att avlyssna all vår nätkommunikation efter behov. Och vi kan vara fullkomligt säkra på att PRISM inte är det enda hemliga övervakningsprogrammet i världen.

Att det amerikanska underrättelseväsendet försöker lägga vantarna på all vår kommunikation är dock inte en skandal. Det är vårt nya normaltillstånd. Men om uppgifterna stämmer om bakdörrar hos it-företagen är det ett oerhört svek från dem vi anförtrott våra mejl, bilder, dokument och tankar – mot deras hedersord att de tar vår integritet på största tänkbara allvar.

Massövervakningen är vår nya vardag

Så kom då läckaget om USA:s övervakning av sina medborgare. Är jag förvånad? Inte alls. Dom övervakar även svenskar. PRISM, NSA och Echelon men det finns säkert många fler organisationer.

På en tidigare arbetsplats använde vi ett epostprogram som hette Eudora och när det kröp fram att Echelon övervakade det så förbjöds vi att använda detta program och det var mer än 10 år sedan. USA är ofta inne på min blogg.

Jag är som bekant mycket kritisk till USA och till och med hatar det landet för deras skurkmetoder och även Israel övervakar min blogg mellan varven. Det ser jag i loggar som jag har. Nasa, USA:s försvar och Monterrey i Kalifornien som har en skola för IT-försvar, för framtida cyberkrig övervakar och vissa databaser som är specialdesignade m.m. Så nog är vi övervakade alltid. Jag ser också att hela bloggen laddas ner inte bara Kungliga biblioteket/kulturarv och andra t.ex. ett universitet i Korea har laddat ner den men även USA har gjort detta.

Och detta med mobiltelefoner, jag får lämna den hemma då dom vet precis var man befinner sig. Jag har mycket sällan använt mobil utomhus.

Som jag har skrivit tidigare att man måste godkänna att appar får tillgång till allting som sist med Instagram så även med Facebook, Skype och Google. Det går inte att göra någonting utan att USA är där och petar. USA petar ner allt annat som kan konkurrera och till slut står dom ensamma på marknaden som t.ex. Google. Google har också blivit mycket sämre nu när dom står ensamma på täppan. Dom ändrar sökord och tar bort hartassar och urvalet är mycket sämre och dessutom helt åt skogen och inte relevant på vad man söker på. Dom har redan begränsat vad du får som resultat.

Jag har skrivit tidigare om en kodskanningsapp där man måste ge upp allt som är privat till dom att kontrollera. Och även kan dom ändra och lägga till och tillåta eller spärra det dom vill.

Och hur kan folk lägga saker i ”Moln” är en gåta då dom ligger i USA. Det är klart som korvspad att USA går igenom vad som finns där. Företag lägger sina företagshemligheter helt öppet till USA.

Lämna telefonen hemma, börja skriva snigelpost, bara använda gmail till skräppost, inte använda Instagram eller Facebook m.fl. Nu använder jag inte Facebook, Skype, Instagram eller något annat s.k. Community.

”Du sköna nya värld” är här, ”1984” har vi passerat för längesedan. Det är synd om människorna som är så utlämnade till rovdjuren i USA.

Och nu har satan Monsantos infiltrerat sig till Sverige med sin aggressiva lobby. Till och med in i kungahuset finns en tentakel till USA numera.

Jag gör inget farligt eller kriminellt så jag borde kanske inte bry mig men det är naturligtvis obehagligt att vara övervakad via telefon och internet. Övervakning är bra i tunnelbanan och på platser där det är vanligt att människor utsätts för grova brott.

Internet har blivit som en giftig spindel som härjar överallt och spinner sina nät som förgiftar folk. Det var MYCKET bättre förr och livet var behagligare och lugnare. Då fanns det umgänge irl och ordet solidaritet fanns på kartan vilket det inte gör längre. Internet har gjort att människor har tappat all moral som visar sig på olika sätt. Pedofiler t.ex. som växer som ogräs via nätet. Stackars unga människor så dom har det.

Bedragarna av olika sort härjar på internet. Ingenstans går vi säkra vare sig på nätet eller irl. Idag är det inga problem att ett gäng misshandlar någon som ligger ner. Det var otänkbart innan internets och våldsspelens tid. Det har blivit hemskt och det mesta är internets fel.

Microsofts spioner i våra OS då? I Windovs95 och 98 fanns bl.a. en spion som hette “Alexa” och den raderade jag i Registret. Vad heter deras spion/er idag? Och detta att Google är så förbannat envetna att man ska lämna sitt telefonnummer med jämna mellanrum med kommentaren utifall att man förlorar sitt lösenord. Är det någon som tror på det? Dom vill naturligtvis koppla ett konto till en telefon då det ytterligare blir en punkt att kontrollera.

Redan 1987 var jag på ett föräldramöte där en polis föreläste om farhågorna med tv-spelen som började bli populära och dom var som en västanvind av vad som finns idag.

Obama försvarar sig, jajaja! Inte ett ord jag tror på detta.

Det här inlägget postades i Boende, Internet, Kriminalitet, Pedofili, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.