“Trayvon Martins död är en tragedi”

Jag har hela tiden trott att detta var helt oprovocerat. Jag tror inte att Trayvon Martin gick till attack mot George Zimmerman och jag tror inte att sista ordet är sagt i detta fall. För mig är det helt klart ett rasistdåd. Rasismen är inbyggt i systemet. Trayvon var obeväpnad och på dom bilder jag har sett verkar han vara en späd kille medan Zimmerman är kraftig och mycket större. Det luktar rasism lång väg. Jag får en känsla av att rasismen ökar överallt så även i Sverige. Geroge Zimmerman lär väl få flytta från Florida för han är ju knappast nån poppis kille.

Obama: Vi är ett land byggt på lagar
I kväll försökte Barack Obama lugna demonstranterna.
– Trayvon Martins död är en tragedi. Inte bara för hans familj, eller för hans samhälle, utan för hela USA, säger Obama.

Han fortsätter:
– Men vi är ett land byggt på lagar. Och nu har juryn sagt sitt. Jag ber nu alla amerikaner att respektera en önskan om lugn eftertanke för de två föräldrar som har förlorat sin son.

Obama ber amerikanerna att, i stället för att protestera, själva arbeta för att motverka vapenvåldet.
– Det är rätt sätt att hedra minnet av Trayvon Martin, säger han.

Obama kan ta sig i brasan! “Men vi är ett land byggt på lagar.” Obama är ju precis samma skrot och korn som tidigare presidenter.
När har USA:s överhet brytt sig om några lagar. Jag blir bara förbannad över alla floskler som hävs ut.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17132988.ab

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Kultur, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.