Feghetens ansikte

När jag läste att EU nu ska ha ett långsiktigt handelsavtal på USA:s villkor tänkte jag att EU är i en rejäl ekonomisk knipa. För en sak är säker att USA gör ingenting gratis. Under bordet kommer Bryssel få en massa dollar i utbyte mot ett ännu mer amerikaniserat EU. USA kommer att plundra EU och så har vi i stort sett bara USA:s värstingar här som Monsantos, Dole och andra multinationella företag med skitprodukter att välla över oss och vi kommer att ha små möjligheter att välja det vi själva producerar.

Redan nu väljer svenskarna billig mjölk och kött från EU och svenska bönder går på knäna och en vacker dag kan vi inte försörja oss själva utan är hänvisade till länder med urusel djurhållning.

Det har kommit ett populärt och billigt kött från USA som till och med kritiseras i USA då kan man ju räkna ut hur dåligt det är. Djuren står i fållor hela livet och äter enbart kraftfoder. Dom får inget hö och får aldrig vara ute och röra på sig.

Folk som köper detta borde ta-mig-fan skämmas!! Men även butiker som tar in detta kött har också ett ansvar.

Jo, det Edward Snowden har gjort är heroiskt!!

Att Edvard Snowden är en mänsklighetens och demokratins hjälte är en självklarhet. Att med risk för sin egen framtid avslöja odemokratisk och folkrättsligt och brottslig övervakning av medborgare, företag och organisationer i andra länder, är en hjälteakt. Att USA kräver av världen att ingen ska ge honom en fristad är en pinsam påminnelse om landets odemokratiska traditioner när begreppet “national security” används.

*

USA är det land som alltid är i krig, “säkerhet” innebär en ständig möjlighet att frångå yttrandefrihet, tryckfrihet och demokratiska rättigheter. Liksom internationella lagar och avtal.

*

USA är världens största militärmakt, större än alla andra tillsammans. USA är världens dominerande informationsmakt, det är amerikanska berättelser världen diskuterar, oberoende om vi pratar nyheter, ekonomi eller underhållning. Amerikanskt tolkningsföreträde råder på jorden. Ekonomiskt är landet ohotat som världens supermakt. Hela världen delbetalar USA:s rustning och överkonsumtion genom dollarns makt. Det är det här som NSA:s övervakning i grunden handlar om.

*

En elits övertag handlar om information , amerikansk makt säkerställs om amerikanska banker, regeringar, finanskapital och företag vet mer, ser mer och har mer information än andra.

*

Amerikansk makt handlar inte om presidentens makt. Det handlar om hela det amerikanska näringslivets makt jorden runt.

Det är business som skyddas, inte “terror” som stoppas.

*

EU försöker nu få ett frihandelsavtal med USA. Det är på amerikanska villkor det sker, frihandeln är från EU:s sida tänkt att fungera som ett långsiktigt skydd av amereupeiska intressen, visavi asiatiska stater. Världens rikaste eliter (USA och EU) knyts samman ännu mer.

Johan Ehrenberg/ETC – Hela artikeln
Feghetens ansikte

Det här inlägget postades i Boende, Djuren, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Kultur, Litteratur, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.