Burka/Enmanstält

Ja, så kan man väl säga för det är det ju. Jag håller med Jonas Gardell som jag bara ÄLSKAR för övrigt, att man måste få skämta om alla religioner och Islam är inget undantag. Men rättrogna muslimer är ju så in i döden gravallvarliga och tråkiga att jag undrar hur fan orkar dom leva överhuvudtaget!

Jag blev verkligen förvånad när Gina Dirawi som jag tycker är en smart och duktig kvinna hoppa på Jonas Gardell på det sättet.

Humor är ett av demokratins effektivaste verktyg. Makten har alltid fruktat humorn. Om man skall formulera det en aning högtidligt kan man säga att så länge vi skrattar är vi inte besegrade.”
I dag, kanske som ett utslag av sommartorka på nyhetsredaktionerna, började telefonen ringa från tidningarna: jag hade skämtat om islam och nu var folk UPPRÖRDA!

Följande två fullständigt oförargliga skämt har alltså gjort folk UPPRÖRDA. Läs och bedöm själva:

Just nu pågår den muslimska fastemånaden. Ramadan. I augusti är det dags för jazztrummisarnas fastemånad. Rambedamdedamdan.
Apropå Ramadan. Det här med att kvinnor ska svepa in sig i ambulerande enmanstält. Hur tänkte Allah då? Är islam en sorts scoutrörelse?

Islam är sedan länge här för att stanna, det är varken främmande eller märkvärdigt, och själv tänker jag uppfylla min viktiga demokratiska uppgift och behandla muslimer på samma sätt som jag behandlar kristna, judar, homosexuella, heterosexuella, sverigedemokrater moderater, sossar, miljöpartister, funkisar och Danny – jag kommer att skämta!

Jonas Gardell om skämtet på Twitter

Det finns andra saker som är mycket allvarligare att protestera mot än mot Jonas Gardell och det borde vara hatet mot HBTQ, hatet mot kvinnor inom islam som inom alla religioner och extrema politiska rörelser som nynazister och fascister men även vanliga svenssons kvinnohat.

Det här inlägget postades i Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.