LCHF-dieten

Det pågår heta diskussioner just nu om dieten LCHF. För det första förstår jag inte att man ska hålla på med alla dessa knäppa dieter. Jag ramlade dit själv och testade LCHF för ett år sedan och det var det värsta. Aldrig mer någon knäpp diet! Det var första och sista gången.

Jag “dog”, jag tappade alla energier och var otroligt trött och hade absolut ingen lust för någonting. Efter ett halvår var jag tvungen att sluta och insåg att en frisk person ska hålla sig till “tallriksmodellen” och minska på kaloriintaget. Det finns dom som anser att LHCF är bra för diabetiker och må så vara då men en frisk person ska inte hålla på och mixtra för det kan innebära viktökning och ohälsa istället. Men det säger sig självt om man man äter en massa fett att det kloggar igen kärlen. Likadant dieten där man ska vräka i sig rött kött.

Det handlar bara om pengar om specialprodukter, böcker och annat. Det är helt sjukt som det har blivit och jag tror att på sikt så skapar det bara en massa hälsoproblem istället. Och det skapar en massa onödig stress.

Det är också hemskt med denna terror mot den forskare som gick ut med att det är farligt med LCHF på sikt då det visat sig ge olika sjukdomar. Vi behöver en omväxlande kost och vi behöver kolhydrater för att hjärnan ska fungera optimalt.

Det här inlägget postades i Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på LCHF-dieten

 1. Ann skriver:

  Hm, vet inte hur du har ätit lchf eftersonm du mådde så dåligt.
  Har själv ätit det under flera år och mår bra mycket bättre än vad jag gjorde innan. Det lindrar min allergi bla och pigg som attan blev jag. Kolhydrater får jag i mig genom de grönsaker jag äter. Fett är bra, dvs naturliga fetter och inte den konstgjorda skit vi lockas till att köpa för att det sägs vara magert, innehållet i det är rena giftet.
  Det mjöl vi äter idag ligger långt ifrån det son fanns förr. Tillsatt gluten vilket är rens giftet för kroppen. Just vetemjöl, där finns det kopplingar som inte alls är bra. http://gluten-celiaki.blogspot.se/
  Själv blir jag efter intag av vetemjölsprodukter deppig, svullen, trött, orkeslös och mer hungrig än när jag äter naturlig mat, dvs grönsaker, naturligt fett osv,
  Rena produkter, minimalt med socker osv.
  LCHF, handlar inte om att, som många felaktigt tror, vräka sig fett. Det handlar om att äta naturligt. För inte tusan är det naturligt med margarin tex eller livsmedel fulla med olika e-nummer och annat skit som tex glutamat, det sistnämnda ökar också hungerkänslor, ger ökad vikt osv.
  Under de år jag ätit enligt lchf, har jag inte vräkt i nig fett och dessutom läste jag för ett år sedan en reprimand till livsmedelsverket angående deras sjuka och felaktiga matråd till allmänhet. Där fastslog hjärt- och kärlforskare bla att det inte är det naturliga fettet som sätter igen kärlen. Som en hjärtläkare sa; Vi har haft fel hela tiden, det är kolhydraterna som sätter igen kärlen. Och jo, jag har stött på, irl, och läst om flera med diabetes som bla kunnat sluta med sin medicinering eller ordentligt minska på densamma. En kollega vars man hade åt helsikes för högt blodtryck o annat, fick bra värden efter ett halvår utan en massa ris, pasta, potatis bröd osv.
  Tyvärr är det för många som tror att lchf innebär massor av kött och fett. Det är helt fel. Jag äter tex mycket lite kött, håller mig mest till grönsaker. Men avstår från mjölprodukter, ris, potatis, frukt i mängder (det innehåller socker och även fruktsocker är skadligt i stora mängder).Dessutom, lchf är ingen diet egentligen, det är pressen som skapat det uttrycket. Lchf är egentligen bara en återgång till att äta naturligt. Rekommenderar boken “Den hemlige kocken”.. den är en väckarklocka och en viktig bok många skulle behöva läsa. Faktum är att fler och fler läkare idag ser att detta är bra men de skriker högst är livsmedelsverkert som vet att deras kassako riskerar att sina och det med all rätt. Vi har blåsta länge nog på skitmaten de rekommenderat folk att äta som tex 8 brödskivor om dagen, lightprodukter med suspekt innehåll, konstgjort margarin osv…listan kan göras hur lång som helst.
  MVH Ann som äter LCHF sedan länge.

 2. admin skriver:

  Jo, jag har båda hans böcker. Det är självklar att vräker man i sig bacon, smör och grädde, typ så är det inte bra. Giftet i maten ställer också till det förstås.

  Jag äter väldigt lite kött i normala fall och jag åt inte så mycket mer under dom månaderna. Det jag åt mer av var ägg och jag använde kokosmjöl, mandelmjöl (dyrt som 17!) och inga lättprodukter och jag åt en frukt om dagen. Jag åt ingen potatis, pasta och morötter och vissa bönor. Jag köpte en kokbok och följde dom veckomenyer som fanns där. Jag bakade bröd på kokosmjöl och det var inget vidare. Det enda som var något så när var sockerkaka.

  Jag tror att för mycket fett och för mycket socker är farligt och det finns ju en diet där i stort sett bara kött ingår. Jag vet inte hur många dieter som passerat revy under årens lopp. För mycket socker är ju värre än heorin när det gäller beroende. Jag har läst ”Sockerbomben” kommer inte ihåg nu vem som skrivit den och nu finns saltberoende. Vad kommer härnäst? Jag håller mig numera till tallriksmodellen och mår bra av den.

  Men jag tror inte att det är lämpligt för vissa personer och vi har inte sett slutresultatet än då den dieten är ganska ny. En kompis man reagerade precis som jag och blev som en zombie.

  I Finland har man dragit samma slutsats så här långt, att hjärt- och kärlsjukdomar har ökat och flera av dessa har ätit LCFH.

  Mår man bra av LCHF så bryr inte jag mig om det men jag mådde inte bra och det är bra att den sidan kommer fram också. Men tiden får visa om LCFH är bra i längden och det kommer att ge sig vem som har rätt, kanske båda två.

  Och mår du bra efter flera år så är det bara att fortsätta.

Kommentarer inaktiverade.