1200 nya hem på ockuperad mark

Tzipi Livni: Fredssamtal skapar hopp

Det blir inga fredssamtal! Fattar ingen vad det här handlar om? Det är ett jävla fintande fram och tillbaka hela tiden. FN och USA manar till fredssamtal, javisst säger Israel och istället ger man tillåtelse till fler bosättningar.

När EU pressar på med att det ska stå om varorna kommer från Västbanken ger Israel mer ekonomiskt stöd till dom bosättningar som eventuellt ligger i farozonen för att ryka om man når en fredsuppgörelse.

ISRAEL KOMMER ALDRIG ATT NÅ EN UPPGÖRELSE FÖR ATT ISRAEL ÄR INTE INTRESSERAD AV DET!!

USA är inte heller intresserade av det. Dom vill ha hela Israel för sig själva så bort med palestinierna. Man ska klart för sig att det ligger starka krafter bakom och pro-israelerna i USA är otroligt starka ekonomiskt. Lobbygrupperna som AICPAC och ADL som gör allt i sin makt för att få bort palestinierna. Det är vidrigt!!

Dom har aldrig varit intresserad av det och dom kommer aldrig att vara det heller i någon framtid. Detta malande år ut och år in är förfärligt. Israel vill bara ha bort palestinierna kosta vad det vill.

”Vi kör vår utrotning på vårt sätt” står det skrivet i pannan i eldskrift på hela Knesset och på alla ultraortodoxa judar/fundamentalisternas pannor också.

Tzipi Livni f.d. Mossadagent, terrorist ska inte snacka skit. För ett antal år sedan när Israel ville ha bort en högt uppsatt palestinier vad gjorde dom då? I sann CIA-stil stal dom fem brittiska identiteter tog in på samma hotell som palestiniern och sköt honom i en hiss tror jag det var. Dom stal identiteter från levande britter. Det blev inte så värst stort hallå om det. Kan tänkas att britterna fick kompensation för detta. Precis så handhar CIA ”problem” som t.ex. Michael Hastings för inte så länge sedan.

Sverige är väldigt Israelvänligt och jag vet inte hur stora dom ultraortodoxa judarna är i Sverige men dom finns här och Sverige har fått ett tillskott importerat från Texas, familjen Namdar i Göteborg som tillhör den mycket ultraortodoxa riktningen Chabad-Lubavitch. Så vad vet man vad som behandlas bakom stängda dörrar.

Bostadsministern Uri Ariel tillkännagav på söndagen att 793 bostäder ska byggas i de judiska stadsdelarna i östra Jerusalem. Stadsdelarna annekterades av Israel 1967 och erkänns inte av internationella samfundet. Till det kommer flera hundra lägenheter på ockuperade Västbanken.
Beskedet kommer tre dagar innan fredssamtalen mellan israeler och palestinier ska återupptas. Det tros sätta käppar i hjulet för de redan infekterade samtalen som är tänkta att pågå i flera månader, enligt BBC.

Hanan Ashrawi i PLO:s ledning fördömer beskedet:
– Vi menar att Israel medvetet skickar ett budskap till USA och resten av världen att oavsett alla försök att få till förhandlingar så kommer de att fortsätta att stjäla land, bygga bosättningar och omöjliggöra en tvåstatslösning, säger han enligt BBC.
Runt en halv miljon judar bor enligt BBC i mer än totalt 100 bosättningar i Östra Jerusalem och Västbanken, som ockuperades 1967.

1200 nya hem på ockuperad mark

Här rivs ett palestinskt hus utan pardon.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 1200 nya hem på ockuperad mark

 1. Ralph Haglund skriver:

  Minns Oslo? Arafat fick Nobelpris för att signera att han kontrollerar A, B (OM han slutar med terror och hatpropaganda – som fortsätter än i dag under “fredsförhandlingarna”) och Israel har full kontroll över area C. Där är byggboom i Ramallah, araberna bygger splitter stad, Rawabi, bredvid så var har du fått den skillnaden från? Obamas stora trut som lovade allt till Abbas första dan i högsätet.

  Har du uppmärksammat en sak om palestinierna när de talar om Jerusalem? Det är alltid “vill ha vill ha vill ha”, de vet att det inte lönar sig att säga att de har någon som helst RÄTT till de områden som Jordanien illegalt ockuperade 1948-67 och förstörde de judiska lämningarna så gott de hann – och palestinierna vill fortsätta.

 2. admin skriver:

  Det var väl inte så längesedan Israel tvångsförflyttade palestinier från östra Jerusalem där det ska byggas runt 800 nya bosättningar. Israel vill inte ha palestinier där då Israel anser att Jerusalem är deras. Det är helt befängt. Israel äter sig in på Västbanken och palestinier hålls i stort fångläger i Gaza. Israel har mördat och fördrivit 100.000-tals palestinier sen 1948 till grannländerna man rev deras byar, brände och döpte om dom till hebreiska namn. Hur hade du reagerat om du hade varit palestinier? Välkommen ni Guds utvalda! Jag ska genast packa min väska och ge mig av.

  Ska det inte finnas några palestinier? OM var ska dom då finnas? Ska dom stå med mössan i hand och bli andra klassens människor som israelernas tjänare som några slags gästinvånare med tillfälliga medborgarskap.

  Det går inte komma ifrån att Israel är en ockupationsmakt som stöder sig på en sagobok skriven av gubbar för 2000 år sedan. Och bosättarna vrålar in i kamerorna att GUD har gett oss marken! GUD kan inte ge någon mark till någon av den enkla anledningen att GUD är INGEN! GUD finns bara i folks fantasi. Palestinier är nu syndabockar för vad Jordanien gjorde fram till 1967 och vad Egypten gjorde fram till 1967.

  Så du menar, när Jordanien ockuperade Västbanken och förstörde judiska områden då menar du att israeler har rätt att föra en etnisk rensning av palestinier som någon slags hämnd då heller och ockupera Västbanken?

  Du skriver att palestinier bara vill ha allt. Vadå allt? Palestinier vill ha det som bestämdes 1967, Västbanken och Gaza och det är ju ganska enkelt heller hur?

  Palestinier vill inte bo i ett flyktingläger som Israel tvingat dom till utan dom vill ha rätt att få röra sig fritt utan att dom dagliga trakasserierna på olika sätt som att deras skördar fastnar i Check-points och allt ruttnar, man minerar deras åkrar och dom mördas och där poliser måste vara civilklädda för att inte mördas av israeliska infiltratörer. Israel river palestinska hem och man stjäl palestinsk mark. Man går in i deras hem utan vidare för att just trakassera. Till slut briserar det. Det är faktiskt inte OK.

  Det finns ingen lösning och nu har Israel provocerat fram en raket från Gaza vilket har gett dom anledning att använda hela sin moderna vapenarsenal som dom fått från USA. Det finns bara ett sätt och det är att dela landet i två delar rakt av eller att USA slutar med att ge vapen och miljarders i ekonomiskt stöd.

  Det var en grov provokation att Knesset tre dagar innan s.k. fredsförhandlingar skriker ut att nu ska det byggas 1200 nya bosättningar. Uri Sharon måste ha en vit fläck i hjärnan och ”Nettan” likaså.

  Israel bombade Libanon till stenåldern för några israeliska soldater för ett antal år sedan. Man bombade Gaza sönder och samman också efter att israel provocerat Gaza genom att köra in med stridsvagnar. Det är Israel väldigt bra på.

  Men Israel har problem i dagsläget med runt en miljon ryska invandrare och att judar från Afrika och Sydamerika och även amerikanare återvänder tillbaka till sina hemländer. Israel är dessutom en utpräglad apartheidstat i dagens läge.

  Israel kanske dukar under då folk flyr och vad dom ultraortodoxa israelerna får för sig vet ingen då det är en grupp som bara växer hela tiden. Dom kanske återvänder till USA där dom är mycket starka med sina lobbygrupper och deras ekonomiska intressen i näringslivet och i bankvärlden. Judar går det ingen nöd på idag dom är starka över hela världen. Dom allra flesta judar runt om i världen vill absolut inte flytta till Israel. Dom kan inte identifiera sig med Israel som något slags hemland. Det är dom ultraortodoxa som har en fix idé om landet som GUD gav dom. Absolut vansinnigt!!

  Det blir ingen fred mellan Israel och Palestina. Det kommer inte att bli någon förrän Israel upplöses. För syftet med Israel är inte så ”ädelt” utan det var en ren och skär politisk åtgärd i första hand.

  Israel ockuperar dessutom Golanhöjden!

Kommentarer inaktiverade.