Protester planeras mot Obama

Ja, det hoppas jag och om jag hade bott i Stockholm hade jag definitivt varit med. Det är bedrövligt att han ska hit. Men det kommer väl bara att bli ett enda gullande kan jag tänka. Carl Bildt tycker inte att det är så konstigt med att USA övervakar oss alla. Det får vi liksom räkna med.

Man kan ju undra vem han är egentligen denna Carl Bildt! Ibland låter han som värsta fascisten. Han är gift med en baronessa från Italien med maffigt slott och säkert andra herresäten. Djissus!!

Jag gillar verkligen inte att Obama nu ska sno åt sig handelsavtal med EU för det bådar inte gott. Det har vi sett tidigare med en massa utpressningslån som gjort att länder har gått bankrutt bl.a. i Sydamerika. Man ska ha jäkligt klart för sig att USA gör inget för den goda viljans skull som kompisar emellan. Det kostar att göra affärer med USA. EU är fattigt idag. Fy F@N! för detta EU. Vi blev lurade ända in på skinnet.

Carl Bildt kallar det ett feel good-besök. Men oppositionen vill att Sverige lyfter massövervakningen och kriget mot terrorismen när Obama kommer till Sverige. Dessutom planeras en stor demonstration mot Obama.

– Vi demonstrerar mot olagligt mördande, drönare och att USA spionerar utan något som helst förbehåll på alla människor och alla sektorer utan att någon säger något på skarpen. Politikerna är extremt flata och nu ska de vara värdar åt den som spionerar. Vi blir som en slags undersåtar, jag ser det som frånstötande, säger Dror Feiler.
Var det lättare att mobilisera mot George W Bush besök tror du än mot en demokratisk president som anses av många vara mer åt vänster?
– Ja, självklart. Bush utmålades som ett monster, han var den perfekta motpolen, från en oljefamilj, lite tafatt, inte så smart och primitivt religiös.

Samtidigt påpekar Dror Feiler att Obama har svikit alla sina viktiga vallöften om att stänga Guantanamo, inte slutat kriga i Irak och antalet utomrättsliga avrättningar, som drönarattacker, har ökat runt om i världen under Obamas tid som president.
– Jag ser honom inte som en vänsterpresident. Jag hoppas människor kan genomskåda den imagen. Vår demonstration riktar sig inte heller bara mot Obama utan mot vår regering och EU som agerar knähund. Jag såg inte Ashton eller någon annan säga ”det här är oacceptabelt, utvisa dem som håller på med det” om avlyssningsskandalen. Vår regering har inte gjort något och vill agera värd åt den som förnedrat oss och inte respekterat våra lagar.

Protester planeras mot Obama

Högerklicka/Visa bild

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.