Sverige är den 51:a delstaten?

Ja, det är vi nog och värre lär det bli nu när Obama “straffar” Putin genom att åka till Sverige istället och smöra som bara den då Ryssland gett asyl till Snowden. Detta är höjden av barnsligheter från en mycket lättkränkt president. En fredspresident dessutom, skrattretande.

Ett dygn kostar oss 160 miljoner kronor på skattenotan. Skandal minst sagt. Dom pengarna hade kunnat använts på ett mycket bättre sätt. En fredspresident som blivit en krigspresident. Vi kommer att få ett nytt Irak. Man kan inte bomba till demokrati eller bomba till fred. Vilken jäkla sprätt och streber han egentligen är.

Peter Woldarski om Obamas besök

Då ser jag en artikel av Peter Woldarski där han hyllar USA för dess demokrati. Häpnadsväckande!!

Det fanns gott om skäl för USA att ställa in mötet med Vladimir Putin. Men fallet Edward Snowden var ett av de sämre.

Sommarens mest omtalade namn är utan tvekan Edward Snowden. På två månader har han gått från att vara anonym dataexpert hos den amerikanska underrättelsetjänsten NSA, till att bli en global whistle blower som orsakar världs­politiska förvecklingar.

Klimax nåddes förmodligen i veckan, då Barack Obama ställde in ett planerat möte med sin ryske motpart Vladimir Putin.
Orsaken? I Vita husets pressmed­delande nämns särskilt den amerikans­ka ”besvikelsen” över att Ryssland beviljat Snowden temporär asyl.
Som en konsekvens ändrar Obama sina resplaner och kommer överraskande nog till Sverige den 4–5 september; det första bilaterala mötet i sitt slag på svensk mark.

Det betydelsefulla med Barack Obamas besked var egentligen inte hans prioritering av Sverige, även om resan hit är goda nyheter. Det internationellt uppmärksammade var hans signal till Vladimir Putin; ett skarpt besked som för tankarna till kalla krigets gråa dagar.
Problemet var hänvisningen till fallet Edward Snowden. Att jakten på en whistle blower ska kyla ned relationen mellan Washington och Moskva säger något ledsamt om vår tid.

Snowden är ingen fiende till USA. Han kan möjligen ha begått ett brott och agerat oetiskt, men det ursinne som läckaget framkallat står inte i proportion till den skada som eventuellt åstadkommits. Tvärtom. Man skulle kunna hävda att Snowden stärkt den amerikanska demokratin genom att låta allmänheten få veta mer om säkerhetsapparatens dubiösa metoder.

Hur i helgonaland kan han påstå att det har stärkt den amerikanska demokratin! För mig är det ett häpnadsväckande uttalande! Barack Obama med NSA är helt jävla galna på Snowden och det är deras absoluta högsta önskan att fånga honom. Lyckas dom med det så ska minsann herr Woldarski få se på andra bullar.

USA:s våta heta dröm är att fånga Snowden. Det handlar inte om att USA med Snowden blivit mer demokratiskt utan precis tvärtom. USA kommer att sluta leden än mer och att se Snowden död är liksom ett normaltillstånd för USA då två andra personer blivit mördade nyligen, ett datageni, Barnaby Jack, som “hastigt och lustigt” dog på ett hotell när han skulle demonstrera bl.a. hur man kan hacka en pacemaker. Den andra, krigsreportern Michael Hastings som hade saker att avslöja från Afghanistan som helt plötsligt körde ihjäl sig då hans bil i högsta hastighet körde in i ett träd och exploderade. Det kallar jag för att värna om dom demokratiska värdena. :-/

Trots detta förtjänar Barack Obama ett hjärtligt mottagande när han kommer till Sverige nästa månad. Han leder världens viktigaste demokrati och står upp för liberala värden, både hemma och internationellt. Fredrik Reinfeldt har anledning att vara stolt över Sverigebesöket, men får se upp för hybris under den korta mellanlandningen.

JAG SPYR!!!

Peter Wolodarski: Welcome to Sweden, Mr President

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Kultur, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Sverige är den 51:a delstaten?

 1. noboytoy skriver:

  Jag förväntade mig att du skulle kasta dig över den här nyheten, SQE;)?
  http://www.metro.se/nyheter/fra-viktigt-for-usas-overvakning/Hdzmif!DsxBKgvGNMH2llADNU4zfQ/

 2. admin skriver:

  Haha! Jo jag såg den men du ska bara veta hur många sparade länkar jag har som ska till bloggen. Jag ska ta den också och lägga till lite varför bl.a. Carl Bildt var så nonchalant och sa att alla länder spionerar på varandra. Och Reinfeldt som bara var såååååå trött på den frågan.

  Vi paranoida har nu fått bekräftat är sant, UNDERBART mitt i eländet.

 3. noboytoy skriver:

  Mansvärlden är inte lika sjuk som vi tror – den är mycket, mycket sjukare.
  “Paranoian” är alltså underdriven.

Kommentarer inaktiverade.