Så kan NSA utnyttja nya iphone/FRA viktigt för USA:s övervakning

Jag har följt denna debatt helt och fullt sen den började och även innan jag köpte en Smartphone/Android själv och började titta på Appar och Instagram och vad dom ville ha av mig för att jag skulle få tillgång till dessa och jag tappade hakan. Efter att ha läst allt detta ligger nu den nya telefonen i byrålådan.

Folk läser inte villkoren utan bara klickar glatt på “Accepterar”. Det är det som är vitsen med attraktiva Appar att folk ska tappa huvudet, typ och med det så tänker dom inte. Men vem kollar lilla mig…. JO, du kollas!

Hela ditt liv sugs in i en stor sorteringsapparat hos NSA och allt läggs i olika mappar där du katalogiseras med namn, personnummer, telefonens alla olika id-nummer och dina rörelse även i det fysiska rummet. Och allt du gör skickas direkt in den mappen för att eventuellt användas i en framtid. För allt som kommer fram från övervakningen blir bara värre och värre och ner på personnivå.

Instagrams villkor
Instagrams villkor

Den nya Apples mobil med fingeravtryck är ju nästan som en orgasm för NSA då dom naturligtvis kommer att samla in alla fingeravtryck. Apple knorrar lite och menar att dom har kontroll och det har dom naturligtvis inte. Men det som Apple kan göra “lätt som en plätt” samla in alla fingeravtryck och sen ge över till NSA. WOW så många kriminella vi kan samla in via fingeravtryck!

Smartphones är i allmänhet en guldgruva för polis och säkerhetstjänster. Exempelvis kan mobiler som stängts av på distans sättas på för att hitta positionen, och individer kan buggas från distans via deras egna mobiler
(fetstil, Appar gör detta också som t.ex. Instagram) ff.

– Det är klart att polisen kommer att använda sig av möjligheten att helt lagligt ta sig in i telefonen och ta ut bevismaterial vid brottsutredningar. Sedan finns även gråskalor som kanske är mer intressanta. Apple kan försöka bygga en säker produkt med fingeravtrycksläsare, men Iphone har bristande säkerhet, säger Christoffer Kullenberg.

Så kan NSA utnyttja nya iphone

På frågan om Sverige genom sitt signalspaningsavtal med USA från 2007 ger USA tillgång till kablarna, svarar statsminister Fredrik Reinfeldt:
Om Sverige gett britter och amerikaner tillgång till kablarna så har det dessutom gjorts helt lagligt, enligt honom.
– Den svenska debatten om FRA-lagen handlade om integritet för svenska medborgare. Det talades inte om internationellt samarbete. Men det finns en bockfot i FRA-lagen, vid internationellt samarbete är det i praktiken helt öppna kranar, säger Wilhelm Agrell.
Regeringen kan inte vara ovetande om signalspaningsverksamheten, enligt Wilhelm Agrell.
– Regeringen ska känna till det här. Jag hörde att Carl Bildt svajade när han svarade på frågor om detta, men han får inte svaja. I vart fall inte regeringen, annars skulle myndigheten FRA agera självsvåldigt, och det får den inte.

FRA viktigt för USA:s övervakning

Sen har vi detta med FRA. 2008 såg jag att FRA var inne och kollade, “U.S. Central Command” också. För att inte tala om den där Pontén från “Antipiratbyrån”. “NASA” har varit och kollat på min blogg, “Monterey”, där dom utbildar cybersoldater också. Nu hittade jag bara ett par gamla printscreen men jag ska leta vidare och dom finns i gamla datorn. Det var inte så längesedan FRA var inne på bloggen. Till och med Militärsjukhuset i Saudiarabien. Även övrigt militärt från USA även “Försvarsmakten” i Sverige är här och kollar. Och vad tittar dom på dom? Gissa. 😀

Hade jag nu haft en smartphone och använt bloggen där så hade naturligtvis allt jag då gjorde, SMS, samtal vilka bilder jag skickar hit och dit och om jag hade haft Facebook, Instagram, e-mejl så hade alla dessa “överheter” fått hela mitt liv samlat på ett ställe. Och “Bunkern” i Stockholm också för det är ju helt självklart att USA:s ambassad i Stockholm samlar in allt dom hittar vilka som är kritiska till USA/Israel.

Jag blev telefonavlyssnad i början av 70-talet då jag var engagerad i mycket som t.ex. FNL, SWAPO och KFMLr. Det hördes jättetydligt när dom kom in med ett litet “tick” och sen lät det som om jag satt i en tunna och pratade och hur sedan detta “tick” igen och allt lät som vanligt. Jag har en kompis som arbetat i många år på televerket som har bekräftat detta. Vem lyssnade? en nyfiken telefonist? Knappast!

Tre stycken.
Högerklicka/Visa bild

Denna attack skedde 2010. Kallas det “hammering”? Många gånger hände detta. 2010 startade jag min blogg. Det var inte bara U.S. Central Command.


Här utbildas USA:s cybersoldater.


Det kan kanske vara svårt för några men dom finns faktiskt och dom arbetar intensivt. Det var ett jäkla liv när Snowden läckte då förbjöds cybersoldaterna att titta på sajter och dom blockerades.


Redan 2006 var dom inne och försökte kolla.

Men USA skiter i allt. Alla dessa tokreligiösa inom många riktningar som styr USA är riktigt, riktigt hemskt. Ingenting finns heller om Michael Hastings. Locket är på och inget kommer ut för jag är säker på att han mördades av CIA. Lika som för datorgeniet Barnaby Jack. Schakaler finns det gott om i CIA som stryker omkring med sina lönnmördare.

BTW: Obama blir ledsen om han inte får starta krig i Syrien. Vad ska nu hålla igång krigsindustrin i USA?

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Så kan NSA utnyttja nya iphone/FRA viktigt för USA:s övervakning

 1. noboytoy skriver:

  Tack för ett bra inlägg, SQE.
  Jag har aldrig förstått mig på folk som gladeligen lägger ut en massa privat info på nätet, tex mobilnummer, adress, personnummer osv. Tycker att främst ungdomar verkar vara väldigt naiva med detta.

  Inte för att jag för en sekund inbillar mig att man är skyddad om man inte gör det, men man behöver ju inte göra det lätt för övervakarna. Usch, det här är läskigt.

 2. admin skriver:

  Nu läser jag också i blaskan att USA ger Israel information utan att filtrera bort amerikanska medborgare. Det börjar bli kusligt.

  Jag vill tillbaka till 1970-80-talet igen!!!! Betala räkningar med blanketter som man skickade till Autogirot i Stockholm med snigelposten. Ha en vanlig telefon i väggen med Telia och titta på 1:a och 2:an. Gå på bio utan mobiltelefoner. Gå på bio utan en massas personer som hela tiden ska uppdatera sig.
  Varför går folk på bio idag? Jag har slutat för längesedan då jag inte klarar av dagens missbrukare med Facebook och annan skit.

  Internet är ju amerikanska militärens verk och dom hade/har ett syfte antar jag eftersom vi ser resultatet idag och värre kommer det att bli.

 3. noboytoy skriver:

  Haha, konstigt att du säger det för jag brukar alltid säga att det enda man kan lita på idag, är Posten;)

  Det här är ju åsiktsregistrering av värsta slag.

 4. admin skriver:

  😀
  Snart har vi ingen post eller utan allt kommer att gå genom internet. Militären visste vad dom gjorde där under 60-talet i USA.

  Jo, det är skrämmande! Då kan NSA också läsa alla våra brev som vi ändå skickar idag med snigelposten. Jag skickar personliga brev fortfarande med snigelposten.

  Härom dagen åkte “foliehatten” på när jag hade en uppdatering från Microsoft. Vad lägger dom in i min dator? För dom förser ju NSA med massa information. Men jag hoppas att någon smart en hade upptäckt det.

  För många år sedan lade Microsoft in små spioner i OS som t.ex. “Alexa” och någon till som jag inte kommer ihåg nu. Då fick jag gå in i registret och tog bort dom. I dessa nya versioner finns dom kanske i en annan form?

  Måste ta och kolla upp det.

 5. admin skriver:

  Hahahaha! Hittade detta!
  Denna “Alexa” har funnits i datorn sen 1995.

  Azzå!! Jag hatar Google! Tänk så mycket bättre den var förr när man kunde utvidga sin sökning. Nu talar Google om var jag bor!? :-/ Dom är vidriga i sitt kontrollerande.

  “24.jul.2005, kl.17:06
  jepp

  Filen Alexa som hittas av adaware är en av de filer som skickar ut information om våra surfvanor samt information om datorn.
  Det finns dock Alexa-fria XP-versioner att ladda ner på piratebay.

  Och ett annat litet tips som inte har med XP att göra. Varför tror ni att de ska se till så att alla svenskar måste ha en digitalmottagare i sina hem för att kunna se på tv? Detta finns redan i USA och kommer nu hit. Alla möjliga små saker kan skickas vidare via dom. Och är det inte praktiskt att kunna ha full kontroll av vad som visas på våra tv-skärmar?”

 6. noboytoy skriver:

  Nej, posten har ju dragit ned sin verksamhet under flera år nu, så tanken är nog att den skall försvinna. Det lobbas hårt för tex e-fakturor.

  Jag avskyr och har alltid gjort, alla de här automatiska uppdateringarna i datorn. Som du skriver – hur skall man kunna ha koll på vad de lägger in?

  Tänkte på det här med tex Telias helhetslösning, dvs tv, bredband och telefoni i ett. De får ju full koll, naturligtvis.

  När du skriver om att google talar om var du bor – jag har förfärats över hitta.se och deras gatubilder samt foton på folks villor. Jag tycker att det är läskigt.

Kommentarer inaktiverade.