Portscanningar och min judiska farmor

Jag blev lite nyfiken för det händer att mitt antivirusprogram höjer den röda flaggan men inte funderat så mycket över det för det händer ibland. MEN så tänkte jag att jag ska nog kolla loggarna ändå.

Jag hade en portscanning den 2013-04-28 och den dagen skrev jag om den i mitt tycke tokstollen Leif Liljeström som är homofob á la ultrasionisterna och han är värsta islamofoben och jag kan mycket väl tänka mig honom i kretsen runt ultrasionister Och kanske till och med i AIPAC-kretsen.

Omnipotens den allsmäktige

Sen hade jag en portscanning 2013-05-24 och då skrev jag om det ultraortodoxa furstehuset Belz. Och det är klart att det finns en koppling.
.
Det ultraortodoxa furstehuset Belz

Jag tycker att det är förfärligt med dessa extremer. Jag har arbetat inom museibranschen i 25 år och haft många judiska arbetskamrater (polska judar) som varit hur trevliga som helst med en humor som är lite speciell.

Min farmor var judinna och jag själv är ateist och så var pappa också. Min farmor umgicks bara med judar i Göteborg. Hon var sömmerska och sydde åt dom fina damerna i stan och när hennes vänner kom på besök var dörren stängd till hennes rum. På hennes begravning var det bara hennes vänner, familjen Katz, pappa, hans fru och jag. Min farfar var död då och han var skåning och hans ursprung var från prästerskapet i Danmark så där fanns inget judiskt vad jag vet. Möjligtvis på 1500-talet i så fall. 🙂

Jag hittade en gammal bild på min farmor där hon sitter vid sin symaskin. Dom bodde i en paradvåning på Pontus Wiknersgatan. Skorna hon har på sig har jag idag. Denna bild är tagen någon gång under 1950-talet. Min Pappa var sladdbarn och farmor var 43 år när pappa kom till världen. Farmor var änka och har två barn från sitt första äktenskap och det efternamnet kan vara judiskt och finns med i listan över judiska efternamn.

Det här inlägget postades i Boende, Internet, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.