Skammen är en tillgång

Jo, den är en tillgång när torskarna bölar och bönar när dom blir tagna av poliserna. Man MÅSTE meddela dom familjer som också blir involverade. Om jag hade haft en man som köpte sexslavar så skulle jag naturligtvis vilja veta det så att jag kunde sparka ut den djäveln med huvudet före!

Som jag också har skrivit tidigare så dom hallickar som sätts fast så tar nästa hallick över och dom kvinnor som försvinner ersätts snart med nya. Polisen MÅSTE arbeta på tre fronter, sätta dit hallickarna, sätta dit torskarna och hjälpa dom kvinnor som mår allra sämst därför måste det finnas möjlighet för polisen att ta hand om dessa kvinnor så därför måste lagen ändras. Det räcker inte med att arbeta på två fronter.

För mig är kvinnorna prioritet ETT! Det går inte att lämna dom åt sitt öde för dom blir förstörda resten om sina liv om dom inte får den hjälp dom behöver.

Men det är bra att polisen fått ändan ur vagnen och nu agerar så dom även kan klämma åt dom som köper sexslavar högre upp på statusstegen.

Sen är jag hundra på att mörkertalet är mycket högre än dom 11% som anses köpa sexslavar, mycket högre. Idag när nätet finns och Flashback som agerar som värsta hallicken med sina eskort-trådar och jag är också hundra på att mycket av den handel som sker med kvinnor tas i privata meddelanden. Eftersom alltfler män blir porrimpotenta då dom blivit sexmissbrukare och inte klarar av sexlivet med sina partners utan då köper sexslavar då gränser tänjs. Desto mer ojämlikt ett samhälle är desto mer brottslighet och desto fler sexslavar och annan människohandel.

Det är näst intill omöjligt att få någon fälld för människohandel. Nästan lika svårt med grovt koppleri. Den här gången har polisen avsatt stora spaningsresurser, vilket brukar krävas för att komma längre än till brottet sexköp, eftersom kvinnorna så sällan vittnar mot sina hallickar. Att polisen har ett vittne är förstås en god nyhet, vilket ökar chansen för en fällande dom.

En handfull sexköpare figurerar också i målet. Det är en bråkdel av de hundratals män som enligt polisen har utnyttjat kvinnorna. Men förhoppningsvis kan denna rättsprocess bli en varningsklocka. De som har haft ”oturen” att bli utvalda har exponerats på ett helt annat sätt än ”vanliga” sexköpare. Deras namn, adresser och personnummer står angivna i den stämningsansökan som i dag finns på skrivbordet på alla stora nyhetsredaktioner. Riktigt så offentliga brukar sexköpare inte bli.

Åklagare som DN varit i kontakt menar tvärtom att Sverige är jämförelsevis förskonat från prostitution. Johan Christiansson, som arbetar med män som söker sex, refererar till studier som visar att 89 procent av de svenska männen aldrig varit i närheten av att köpa sex.

Men erfarenheterna från det stora människohandelsmålet i Göteborg förra året visar dessvärre att nya kvinnor snabbt tog plats på gatan sedan några av de andra försvunnit. Så länge ojämlikheten i världen består, och så länge det finns människohandlare som utnyttjar detta – och så få av dem får kännbara straff – så kommer marknaden dessvärre att finnas.

Skammen är en tillgång

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Kultur, Politik, Rättssystem, Sexbrott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skammen är en tillgång

 1. noboytoy skriver:

  Instämmer. Skammen är en tillgång. Den får människor att avstå från att göra dumma saker och den får människor som har upplevt skam, att försöka undvika den igen.

  Förr i tiden ansågs det vara lite skamligt för män att titta på manlig porr. Det var ingenting som män skröt med och videofilmer/porrtidningar gömdes noga undan i skåpen. Idag sitter familjefäder och tittar på manlig porr på internet som den mest naturliga sak i världen och inte många kvinnor upplever det som något konstigt att deras män runkar till porr. Många kvinnor idag, tycker att detta manliga beteende är “normalt” och ingenting att uppröras över.

  På samma sätt, har kvinnor i många andra länder skolats in i att det är “normalt” att deras män och papporna till deras barn köperunkar i unga kvinnor på regelbunden basis på tex bordeller. I Tyskland räknar man med att ca 1,2 milj män, köperunkar på daglig basis och detta accepteras alltså av många tyska kvinnor.

  Jag tror att man i Sverige vill uppnå samma “normalisering” kring torsk-handel som kring den manliga porren. Det är något som kvinnor måste lära sig att acceptera, dvs att män vill se på manlig porr och män som vill köpe-runka måste tillåtas att få ha det “nöjet”.

  Jag har mött många män i mitt liv som lever med hemligheter som deras fruar/kvinnor/barn aldrig har fått reda på. I andra fall, har kvinnorna blivit lurade i många, många år innan sanningen om deras män till slut har avslöjats. Jag har tänkt att väldigt många män gillar att leva dubbelliv, de gillar att ha “hemligheter”, de söker spänning och de får en kick av att tex, som de tror, “förnedra” sin fru med att gå till prostituerade i hemlighet.

 2. admin skriver:

  Internet när det kom för vanligt folk 1995 var det roligt att diskutera på olika forum dom första i USA på IRC. Men när folk, män, upptäckte att dom i stort sett kunde göra vad dom ville under anonymiteten har internet blivit en gödseltank av perverterade män.

  Män är inte intresserad av kvinnor längre i IRL. Dom är bara intresserade att runka framför datorn, på stranden, i fönstret o.s.v. och köpa sexslavar. Kommer vi att få se män som runkar på gator och torg härnäst? Kanske på ICA medan dom köper mat…..

Kommentarer inaktiverade.