SAS nya app vill ha dina privata uppgifter

Det är för vidrigt! Jag förstår inte hur folk så lättvindigt fläker ut sig till “kreti och pleti” och nu vill SAS ha tillgång till allt i din mobil, dina vänner, dina bilder, e-postlistor och dom kan gå in i din telefon och ändra och ta bort. Det är ju likadant med dom allra flesta appar och värstingen är väl Instagram.

Vad tusan har SAS med att göra vilka vänner jag har och i vilket intresse har dom att få tillgång till mitt minneskort där dom kan göra vad dom vill!!?? Det dom ska göra är att sälja biljetter. Det blir ju bara mer groteskt för det finns absolut en baktanke även här.

Jag vet att USA vill ha listor på alla passagerare även om dom inte landar i USA utan bara flyger över och SAS-appen kan ha med det att göra. USA vill helt enkelt ha kontroll över folks mobiler och kopiera ner allt när dom åker in/ut eller över USA. Bara att suga in i den stora tratten, NSA. Jag är ju inte dummare än att jag förstår det.

Vi lever i ett hemskt samhälle idag där USA har full kontroll över folk med smartphones och folk är så beroende så dom bara lullar med och Ohhhh en ny app guuuud så häftigt och så trycks det bara på acceptera och folk struntar i resten. Djissus Kraist så glad jag är att jag inte är ung idag. Internet är dagens satan. Det finns inget gott i det längre.

Vi är livegna och det är USA som äger och dom är ju glada förstås över alla lättlurade människor som hänförs över “häftiga” appar. Och dom allra flesta vet inte ett smack vilka människor som ligger bakom. “Bröd och skådespel till folket” så att vi vet vad vi har dom och så kan vi hålla på med det som vi vill vill utan någon insyn av folket.

Allt oftare uppmanas mobiltelefonägare att dela med sig av personliga uppgifter. Även flygbolaget SAS vill nu ha tillgång till privata adresslistor och läsa “konfidentiell information”.

Debatten om hur så kallade ”snok-appar” kopierar hela ditt kontaktnät och skickar över privata uppgifter till externa databaser har troligen kommit för att stanna. Ett nytt exempel på behovet av debatt är den nya appen hos flygbolaget SAS som bland annat kräver att kunden godkänner att SAS får ”fullständig nätverksåtkomst” till mobilen med möjlighet att skicka e-post ”utan ägarens vetskap”.

I flera år har teknikjournalister skrivit om hur appar ”spionerar” på sina användare. I många fall tillfrågas inte ägaren alls om huruvida telefon- och e-postlistor får skickas vidare till app-företagets servrar eller ej.

För några år sedan tog debatten skruv när appen Path tog information från adressböcker, men även Facebook, Instagram, Foursquare, Foodspotting, Yelp och Gowalla samlar in sådant, ofta utan att be om tillstånd. I somras tvangs Facebook be om ursäkt när en app hade tagit personliga uppgifter från hundratals miljoner Android-telefoner – men man hänvisade då till en bugg.

Att apparna kräver åtkomst till det mesta i mobiltelefonen har nu blivit så vanligt att ett pålitligt företag som SAS öppet ber kunden godkänna att deras app får läsa ”konfidentiell information” inklusive ”ändra/radera innehåll” på minneskortet.

Hur sjukt är inte detta! Och det har med SAS:s verksamhet att göra!?

SAS nya app vill ha dina privata uppgifter

Det här inlägget postades i Internet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.