“Man vill skära sig i handleden”

Ja, så deprimerande är det tycker säkerhetsexperten Jacob Applebaum att läget är. Inte nog med alla dessa appar där det krävs total öppenhet. Nu har jag inget från Apple men jag har en Android och den använder jag inte när jag såg vilka krav som fanns. Den ligger i byrålådan utan simkort. Den var billig så det är ingen katastrof. Jag kanske ska slå sönder den och lämna in den till återvinning.

MEN, även om jag inte har snodden i datorn men den är påslagen kan lössen från NSA ändå stjäla allt innehåll i min dator!!?? Magnetvågor!! Det låter som ett aprilskämt eller skröna av något slag men med dom galningarna i NSA kan jag tänka mig vad som helst. Att dom kan kapa trådlösa nätverk är en sak men detta…

Kanske det beror på att alla datorer har WiFi oavsett snodd i väggen och på sätt komma åt datorn ändå.

Jacob Applebaum kanske råkar för någon slags olycka snart, självmord eller en rusande bil? Som med Barna Jack, Michael Hastings och Steve Kangas självmord och bilkrasch.

Jag vet snart inte om jag ska skratta eller gråta åt detta elände.

Nu är denna video från april 2012 men aktuellare än någonsin då det gäller hela världen idag i stort sett.

More Secrets on Growing State Surveillance: Exclusive with NSA Whistleblower, Targeted Hacker
In part two of our national broadcast exclusive on the growing domestic surveillance state, we speak with National Security Agency whistleblower William Binney and two targeted Americans: Oscar-nominated filmmaker Laura Poitras and hacker Jacob Appelbaum, who has volunteered for WikiLeaks and now works with Tor Project, a nonprofit organization that teaches about internet security. Binney left the NSA after the 9/11 attacks over his concerns about the agency’s widespread surveillance of U.S. citizens. He describes how the FBI later raided his home and held him at gunpoint and notes there is still no effective way of monitoring how and what information the NSA is gathering on U.S. citizens and how that data is being used.


More Secrets on Growing State Surveillance: Exclusive with NSA Whistleblower, Targeted Hacker

Amerikanska underrättelsetjänsten NSA kan spionera på dig genom din Iphone. Det framgår av de dokument som journalisten Jacob Applebaum nyligen visade upp på en mässa, skriver AP.
– Vad jag ska visa er i dag är så pass deprimerande att man vill skära sig i handleden, sade Applebaum enligt AP.

Det var nyligen, på hackermässan Chaos Communications Congress i Hamburg, som Applebaum visade upp interna NSA-bilder som avslöjade underrättelsetjänstens högteknologiska tjuvlyssningsutrustning. Och han beskrev situationen som “värre än dina värsta mardrömmar”.

“Man vill skära sig i handleden”
– Vad jag ska visa er i dag är så pass deprimerande att man vill skära sig i handleden, sade Applebaum enligt AP.

Bland annat visade Applebaum hur NSA kan kapa trådlösa nätverk på 13 kilometers avstånd och få ut information från datorer som inte är uppkopplade mot internet med hjälp av magnetvågor, skriver AP.

NSA kan spionera på dig genom din Iphone

Det här inlägget postades i Boende, Internet, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.