Så kapade bolag den svenska djurvården

Är jag förvånad? Nej! Var ska sleven vara om inte i grytan. Köper upp, höjer priser och tar vinsten till skatteparadis. I vanlig ordning. Jag tycker att dessa människor är otäcka som alla riskkapitalister är. Dom är kalla, hårda, ytliga och har ingen empati.

Det handlar ju inte om några enstaka utan om 81 djurkliniker över hela landet. Dom har skickat ut sina “hantlangare” med ett erbjudande som inte gick att motstå och dom kan betala. Vad händer om du inte säljer? Det kan hända vad som helst. Ett exempel är “Swedish match” när dom ville krossa den lilla snustillverkaren i Norrland “Choice”. Ett multinationellt företag som finns över hela världen ville knäcka den kvinnan. Det är så dom fungerar dessa riskkapitalister och företag.

De utnyttjar sjuka husdjur för att tjäna miljoner.
Nu har riskkapitalbolagen slagit sig in i djurbranschen – samtidigt som kostnaderna för vården exploderat. Resultat: höjda försäkringspremier för djurägarna.
– Det är två kapitalstarka aktörer som köpt upp flera stora enheter. Det blev ett väldigt dramatiskt förlopp, säger Maria Lundvall, generalsekreterare för Svensk djursjukvård.

Intåget på marknaden har satt tydliga spår.
Både försäkringsbolagen Agria och Sveland, som enbart vänder sig till djurägare, har noterat att kostnaderna för veterinärbesök ökat explosionsartat.

Prisökning på 16 procent
Priset för en livmoderoperation, ett relativt vanligt ingrepp på djur, stiger normalt sett med cirka fem procent per år. Det senaste året har kostnaden ökat med 16 procent.
– Vi har sett under de sista två åren – och framför allt sista året – att kostnaderna ökat en hel del, säger Birger Lövgren, vd för Agria.

Båda kedjorna erbjuder avancerad utrustning och specialistvård – och hittills är det inget av bolagen som gjort några stora vinster. Men det är ändå få personer som tror att deras syfte är något annat än att tjäna stora pengar.
– Det är klart att de ser att det finns en möjlighet att ta sig in och tjäna pengar i djursjukvården. Jag kan inte se någon annan anledning till att riskkapitalbolag går in i branschen, säger Anette Henriksson.

Under tiden har djurägarna redan fått börja betala för riskkapitalisternas nya priser på djurklinikerna.
De rekordhöga veterinärkostnaderna har gjort att både Agria och Sveland i somras beslutade att höja försäkringspremien för sina medlemmar.


En av dom.

Gabriel Fitzgerald, 36, vd och styrelseledamot
Bor: Stockholm. Inkomst 2011: 900 000 kronor.
Överskott av kapital 2011: 20 363 kronor.
Fordon: Inga. Fastigheter: Inga.
“Det finns inga direktiv från styrelsen att det ska vara någon prisökning utöver det vanliga. Det var en bransch med väldigt många mindre aktörer som vuxit sig lite större och vi såg att det fanns en fördel om man kunde samarbeta mellan enheterna under ett och samma tak. På så vis kan vi utveckla branschen ytterligare och ta det till nästa nivå.”

“Utveckla branschen och ta det till nästa nivå”… hmmmm. Jo, det är det som utsugarna gör för att klämma åt vanligt folk för det är ju ändå dom som har flest djur. Det enda riskkapitalisterna har i huvudet är pengar, pengar, pengar sen skiter dom i resten. Sverige har blivit ett jävla rövarsamhälle.

Jag kollade var denna Gabriel bodde och jag antar att allt är skrivet på den han bor med. En stor lägenhet för där bor två vuxna till som kanske betalar hyra. Det är klart att han har tillgång till bil och säkert är det en bostadsrätt han bor i och säkert äger den han bor med någon liten käck sommarstuga någonstans.

Om han inte äger någonting och har bara ett överskott på 20 363 kronor så tycker jag att det säger någonting när han har en inkomst på 900.000/år. Kanske lite trixande med räntesnurror?

Jag tycker att dom är värsta girigbukarna!

Fidelio Capital AB överskott 74 miljoner,Valedo Partners Fund II AB, miljoninkomster, Djursjukhusgruppen och Evidensia och dom bor på exklusiva adresser och håller sig med lyxbilar och det räcker inte med en.


Så kapade bolag den svenska djurvården

Det här inlägget postades i Boende, Djuren, Hälsa, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.