El-cigaretter har förgiftat flera barn

Nikotin är ett dödligt gift och rent nikotin är ett av dom mest beroendeframkallande ämnen som finns.

E-cigarretter är naturligtvis framtagna av tobaksbranschen. Sen kan jag undra över den rök som som blåses ut, vad är det egentligen i den s.k. ”ångan”? Jag kan inte tänka mig något annat än att det är rent nikotin som blåses ut också. Jag som sitter bredvid och andas in den hur beroendeframkallande är den för mig?

Nu är det inte så enkelt att det bara är nikotin utan det tillsätts andra kemikalier och smakämnen som kanske är ännu giftigare och att folk aldrig lyckas med att sluta. Vem vet, e-ciggen kanske är ännu farligare på sikt.

Detta skitsnack om att detta är bra som avvänjning! Hur korkade är folk egentligen? Detta är ännu värre och svårare att sluta med. Folk kommer att dö och barn likaså men tobaksbolagen struntar i folks hälsa och ersätter cigarretten med något som är värre och mer beroendeframkallande. Det kommer att visa sig inom en snar framtid.

Hur mycket har tobaksindustrin betalat för fejkade rapporter? För det är minsann inget nytt när det handlar om stora pengar. Likadant inom läkeindustrin, livsmedelsindustrin m.m.

Det här har ingenting att göra med, att hjälpa folk att bli av med sitt beroende. Tvärtom!

657 personer randomiserades till att antingen få e-cigaretter, nikotinplåster eller placebo via e-cigaretter under 13 veckor. De två grupperna som fick e-cigaretter med nikotin eller nikotinplåster var ungefär lika stora.

I placebogruppen ingick endast 73 personer. När patienterna följdes upp efter ett halvår hade 7,3 procent av deltagarna i den grupp som hade fått e-cigaretter med nikotin lyckats undvika vanliga cigaretter. Motsvarande siffra i den grupp som hade fått nikotinplåster var 5,8 procent. I placebogruppen var det 4,1 procent som hade avhållit sig från rökning.

Skillnaderna mellan gruppen som fick e-cigaretter med nikotin och gruppen som fick nikotinplåster var inte statistiskt signifikanta. Ändå anser forskarna att resultaten tyder på att e-cigaretter har en potential för att förbättra folkhälsan.

E-cigaretter gav rökstopp i studie

Elektroniska cigaretter, e-cigaretter, marknadsförs allt mer intensivt i Sverige liksom i många andra länder där det tobaksförebyggande arbetet ger resultat. E-cigaretter marknadsförs ibland som sluta-röka-hjälp och ibland som något rökare kan dämpa sitt sug med i miljöer där det ska vara rökfritt. I annonserna syns ofta unga människor.

– Den ökade försäljningen av e-cigaretter är oroande eftersom de riskerar att locka ungdomar in i tobaksbruk, säger psykolog Barbro Holm Ivarsson, tobaksavvänjningsexpert och ordförande i Psykologer mot Tobak.

– Dessutom befarar jag att e-cigaretter också kan bidra till återfall i cigarettrökning hos rökare som försöker sluta. Genom att använda e-cigaretter behåller man vanan att röka.

E-cigaretter ser ut som vanliga cigaretter, men är tillverkade i rostfritt stål. I e-cigaretten sätts en patron med en vätska med olika kemikalier och smakämnen, men inte tobak. Det finns patroner både med och utan nikotin. Patroner med nikotin är i dag inte tillåtna i Sverige eftersom Läkemedelsverket klassat dem som läkemedel och inte har godkänt någon sådan produkt. Det är dock inte svårt att få tag i även e-cigaretter med nikotin på Internet i Sverige. E-cigaretten är batteridriven och vätskan omvandlas genom upphettning till ånga som man andas in och BLÅSER UT SOM RÖK.

E-cigaretter väcker oro

Det här inlägget postades i Hälsa, In the air, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på El-cigaretter har förgiftat flera barn

 1. NisseGurra skriver:

  Bland det dummaste jag någonsin läst.

 2. admin skriver:

  Varför? Motivera.

 3. admin skriver:

  Jag godkänner inte personliga påhopp eller utskällningar så därför godkänner jag inte Ridan eller Opus!

  Ok, Kina fick patent 2007 men lika förpillat är nikotin ett dom mest beroendeframkallande och farligaste gifterna som finns.

  2013 fick 29 barn föras till sjukhus p.g.a. nikotinförgiftning. Och jag vill veta vad det finns i den s.k. ångan?

  För ingen kan få mig att tro i dagsläget att den ångan är helt fri från nikotin eller från kemikalier i form av olika smakämnen.

  En vanlig cigarett innehåller ca 4000 ämnen som är giftiga på olika sätt och gör folk till passiva rökare och om e-ciggen gör folk omkring beroende av nikotin så är det liksom inte bra.

  Gamla myter och fördomar!? E-ciggen har bara funnit i några år. Men som alla som är beroende och tjänar stora pengar på detta är såklart försvarare av alla missbruk oavsett vad det gäller för missbruk.

 4. admin skriver:

  AHA, kommentarer från ett forum där man kan både köpa och diskutera e-ciggen. Såklart! Och någon tjänar stora pengar. Såklart!

 5. admin skriver:

  Återigen!! Jag skiter i vem som kom på denna e-cigarett om det är Kina eller Grekland eller någon från Mars. Jag skiter i hur mycket pengar NI sparar. Det jag är intresserad av är vad som finns i “ångan” i utandningen och att under 2013 förgiftades 29 barn i Sverige!

  Ta och läs mitt inlägg igen för nu kommer ingenting från mig mera oavsett hur många kommentarer som skrivs. Jag förstår att många vill flytta fokus från vad jag har skrivit och kommer med en massa annan oväsentlig skit och det är inte jag intresserad av.

Kommentarer inaktiverade.