Monsanto vann mot ekobönder/Percy Schmeiser vs Monsanto

Vad att vänta av ett skurkföretag som Monsanto och som vill ta över världens livsmedelsförsörjning och som kontaminerar åkrar och sen sätter dit bönder för patentintrång, trakasserar och mordhotar dom som protesterar som t.ex. Percy Schmeiser. Dom kör med samma stil som Scientologerna gör. Det är helt otroligt vilken makt dessa AIPAC-medlemmar har där även Monsantos ingår. Men AIPAC styr mycket i USA och det finns dom som anser att det ÄR dom som regerar i USA. Ja, det verkar så.

Har jorden kontaminerats så äger Monsanto åkrarna och Monsanto kontaminerar av Monsantos egna agenter och jag ser en slags ockupation av bönders mark så att Monsanto kan ta över odlingarna sakta men säkert. Monsanto äger dessutom över 50% av världens fröföretag. Monsanto är växtrikets lieman.

Monsanto vann mot ekobönder
USA:s högsta domstol tar inte upp mål mot bioteknikkoncernen Monsanto. Det innebär att koncernen behåller rätt att stämma jordbrukare på patentintrång “spår” av Monsantos patentskyddade grödor.

Det var amerikanska ekoböndernas förening som tillsammans med ett åttiotal individuella målsägare hade begärt att Monsantos skulle tvingas utlova att inte lägre driva rättegångar mot som inte medvetet hade sått koncernens frön.

Historisk skandal
Rättegången var ett försök att skydda småjordbrukare mot Monsantos patentkrav. Den bioteknologiska jätten har under senare år stämt hundratal småbönder bara i USA och Kanada för patentintrång. Koncernen har patentskyddat såväl egna genmodifierade grödor samt en lång rad traditionella grödor.

– Monsanto har kommit undan med att stjäla världens biologiska arv. Det är skandal av historiska proportioner. Dave Murphy från organisationen Food Democracy Now! Ekobönderna är oroliga för ett scenario där även bönder vars åkrar smittas av Monsantos genmodifierade frön skulle tvingas för detta.

I somras hade en appellationsdomstol i Washington avslagit stämningsansökan. Högsta domstolen ville i förra veckan inte ens höra de målsägaande som hade överklagat domslutet.
– Högsta domstolen har inte förstått den extrema utsatthet som de flesta jordbruksfamiljer befinner sig i, kommenterade Jim Gerritsen, ordförande för ekoböndernas intresseförening OSGATA.

Monsantos vann mot ekobönder

Democracy Now!

AMY GOODMAN: How did they threaten you?

PERCY SCHMEISER: They, with — I’ll give you an example. My wife and I were speaking in the Parliament in Cape Town of South Africa, and coming out of the Assembly, one of Monsanto’s representatives from Johannesburg ran face-to-face into us. And he lost his cool, and he said to my wife and myself — and he shook his fist in our face and said, “Nobody stands up to Monsanto. We are going to get both of you, somehow, some day, and destroy you both.” Phone calls my wife would receive: “You better watch it. We’re going to get you.” They would come into our driveway and watch what my wife would be doing all day. They would use their vehicles and sit on the roads alongside of our farmland, watch us all day long, to try and intimidate us and to put fear into us.

AMY GOODMAN: We are here in Bonn for the thirtieth anniversary of the Right Livelihood Award winners. About eighty of them have gathered here. Before we go back to our interview with the Right Livelihood Award-winner Percy Schmeiser, I want to turn back to an excerpt from the documentary Percy Schmeiser: David versus Monsanto, about Percy and his wife Louise, how they were repeatedly threatened after they took on Monsanto.

LOUISE SCHMEISER: It was scary at times. You just never know.

PERCY SCHMEISER: And the phone calls, you know, where there would be somebody on the line saying, “You better watch it. They’re going to get you.” So it was pretty scary, and I was very concerned, when I was gone, that something would happen to her.

LOUISE SCHMEISER: And when they would watch us, especially in our own house here — they watched days on end every move we made, in our house and for our office, what we use for the land, I felt like I was a prisoner in my own home.

PERCY SCHMEISER: They did everything to bring us down financially and mentally. And that’s what they’re doing, is to mentally and financially break people. They are totally ruthless. They have no ethics. They have no morals. It’s the bottom line.Percy Schmeiser vs Monsanto: The Story of a Canadian Farmer’s Fight to Defend the Rights of Farmers and the Future of Seeds

En representant för Center Food Saftely

Bowman v. Monsanto: Indiana Farmer’s Supreme Court Challenge to Corporate Control of Food Supply

Det här inlägget postades i Boende, Djuren, Hälsa, Kultur, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Monsanto vann mot ekobönder/Percy Schmeiser vs Monsanto

 1. admin skriver:

  Jag har inte sett detta på Facebook men jag vet att Monsantos redan är här sen några år tillbaka. Dom har sått gmo-potatis i Norrland och gmo-sockerbetor i Skåne. Så Satan är redan här. Nu är det inte tillåtet i EU. (Tillåt mig att le!) Det finns här ändå i massor av produkter som i t.ex. Kellogs som var och varannan äter till frukost. Vi vet inte hur detta påverkar oss människor på lång sikt men på råttor är det förödande med stora cancersvulster efter kort tid. Jag har skrivit om detta tidigare i bloggen.

  Här är ett inlägg:
  http://squareeye.se/wordpress/2013/12/19/monsantos-ar-satan/

  http://www.st-tor.se/death.png
  http://www.st-tor.se/gmo-moss.jpg

Kommentarer inaktiverade.