USA-delstater överväger avrättningar med gevärseld

Hur skulle det vara om man tog bort dödsstraffet helt. 32 stater i USA har dödsstraff och det är ett land som kallar sig för demokratiskt! USA går gärna ut och kritiserar andra länder för deras dödsstraff och brott mot mänskliga rättigheter men USA gör inget annat än bryter mot dom mänskliga rättigheterna och drar sig inte för en sekund att lönnmörda personer som dom anser hotfulla och som hade kunnat avslöja USA:s krigsbrott m.m. som t.ex. Barna Jack, Michael Hastings och Steve Kangas. Barna Jack skulle avslöja hur man kunde hacka sig in i en pacemaker, han mördades dagen innan. Steve Kangas mördades när han skulle avslöja familjens Clintons skumraskaffärer och Michael Hastings mördades för han skulle avslöja USA:s krigsbrott i Afghanistan.

Jag tycker att USA alltmer liknar en militärdiktatur med världens största terrororganisation CIA och en brutal polisorganisation FBI. USA där tortyr inte enligt lag är tillåtet men som utförs dagligen. USA är ett ruttet land som saknar moral och etik där det är helt OK att skicka kidnappade utomlands till fängelser utanför USA där dom kan torteras och utsättas för allt möjligt våld.

Nu vill några stater införa exekutionsplutoner istället för giftinjektioner. Rena rama fascist- och militärdiktaturfasoner. Och det finns INGET humant med statens avrättningar oavsett om det är med gift eller med kula eller med gaskammare. USA är genomruttet!

“Öga för öga och tand för tand” är det som USA går efter, Gamla Testamentet. Det har dessutom visat sig att många dömda är oskyldiga och då kan man fundera över hur många som har avrättats oskyldiga.

De båda USA-delstaterna Wyoming och Missouri är inne på att komplettera giftinjektioner som avrättningsmetod med exekutionspatruller som med eldgivning utför avrättningen. Bakgrunden är att det blivit allt svårare att få de nödvändiga kemikalierna levererade.

Rick Brattin, som sitter i delstaten Missouris representanthus, lade i torsdags fram ett lagförslag som förordar att exekutionsplutoner ska vara ett alternativ.

– Det är inte mindre humant än en giftinjektion, sade republikanen Brattin och lade till att mordoffers familjer inte ska behöva vänta för länge på rättvisa.

Ett liknande lagförslag har lagts fram i Wyoming. I delstaten Utah finns redan exekutionsplutoner som alternativ.

Debatten har fått extra fart efter att en morddömd man i torsdags avrättades med en ny giftblandning i Ohio och uppges ha fått kämpa under minst tio minuter för att få luft.

USA-delstater överväger avrättningar med gevärseld

Är det detta som kommer att ske på fängelsgårdarna framöver?

Arkebusering
Vid arkebusering utförs avrättningen antingen av en bödel eller av en exekutionspluton. Fången förs fram med huvudet täckt och ställs upp för att invänta skotten. Ett pistolskott mot huvudet åstadkommer omedelbar medvetslöshet och död, medan en arkebusering genom exekutionspluton kan ta längre tid eftersom soldaterna skjuter från längre avstånd och därmed träffar mindre exakt.

Arkebusering genom exekutionspluton

Det här inlägget postades i Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.