E-cigg med knark kan lura unga

Detta kom ju som ett brev med posten! Vilket bra sätt att lura folk och tänk vilken marknad för samvetslösa och skrupelfria säljare och distributörer. Då kan jag förstå att det blev ett sådant hallå med mitt tidigare inlägg. Det är egentligen knarket man vill ha på banan.

Vad kommer härnäst, crack som röks och som är mycket beroendeframkallande och gör folk mer eller mindre galna? Mycket pengar i detta och vilka gäng kommer att slåss om denna marknad?

Nu ska jag testa då en kompis har gått över till e-cigg och andas in hennes “ånga” och se om jag känner av det på något sätt. För detta med e-cigg är den värsta skiten som kommit på länge och enligt mig ska det receptbeläggas eller rent av förbjudas. Och dom som har problem med att sluta röka får väl använda plåster eller munspray som finns på apotek.

E-cigaretter med cannabis är inte bara luktfria och svåra för omgivningen att upptäcka. Även köparna själva kan vara omedvetna om knarket och luras att röka på, varnar Föräldraföreningen mot narkotika.

Metro avslöjade på torsdagen att Tullverket nu gjort det första beslaget av elektroniska cigaretter med cannabis. Enligt Lars Hansson, nationell expert på tullen, är risken stor att e-cigaretter laddade med knark slinker förbi gränsen och han befarar att de kommer att bli vanliga då de kan missbrukas offentligt utan att omgivningen märker något. Men det är inte bara anhöriga som har svårt att upptäcka det luktfria knarkandet – även köparna själva kan vara ovetande om vad de gör, menar Bertzy Reynold Kling, förbundsordförande för Föräldraföreningen mot narkotika.

Metro: E-cigg med knark kan lura unga

Det här inlägget postades i Hälsa, In the air, Internet, Kriminalitet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på E-cigg med knark kan lura unga

 1. noboytoy skriver:

  Om man ser en människa röka en e-cigarett nu, så kommer man ju att tro att de är knarkare;)
  Skämt åsido – det här är för jävligt.

 2. admin skriver:

  Ja, det värsta är OM det är helt luktfritt och det ändå kommer ut knark i ångan kan vi alla bli knarkare utan att veta om det tills det är försent. Ingen kan få mig att tro att allt fastnar i lungorna. Huvudsyftet med dessa e-ciggar tror jag är knarket. Tänk vilken marknad!

  Idag i Metro:
  För att bredda målgruppen har det klassiska vita heroinet börjat blandas ut med koffein och paracetamol som gör att det både går att röka, injicera och snorta.

  – I och med att man gör det möjligt att även röka vitt heroin så öppnas ett ”mindre pundigt”

Kommentarer inaktiverade.