Fallet Julian Assange drivs av prestige

Ja, det är klart att det har gått prestige i detta och säkert finns kohandel med USA. Mycket märkligt är också agerandet från Marianne Ny som gör att jag tror att det finns en hund begraven här. Det är rättsröta. Clas Borgströms agerande förstår jag mig inte heller på. Men det handlar väl om prestige även där.

Hur kommer det sig att Hillary Clinton var i Sverige när Julian Assange skulle släppas och med det föras till Sverige. Man behöver ingen större fantasi än att han skulle få följa med Hillary tillbaka till USA där han säkert hade fått livstid. Och jag tror inte heller att det hade blivit något förhör med Julian Assange. Sverige har avtal med USA om utlämning och i ett sådant fall som detta är det solklart att Julian Assange hade utlämnats. Det räknas som högförräderi i USA.

Sen detta att dom som gapar högst och vill ha Julian Assanges huvud på ett fat har inte läst förhörsprotokollet. Så är det. Två kvinnor som blir nobbade. Två kvinnor som haft samlag på ett eller annat sätt sen om det handlar om övergrepp eller inte visar inte protokollet på iallafall. För mig är det nog så att när dom fick reda på att Julian Assange haft sex med dom båda två blev dom ilskna och ingick i en pakt som skulle sätta åt Julian och ett HIV-test verkade bra.

Honungsfällor har avfärdats även om det är vanligt i dessa sammanhang och att den enas bror var officer i Afghanistan skulle ha något finger med i det hela är tveksamt men vad vet man. Något är väldigt sjukt! Och vad har inte denna karusell kostat framför allt England med denna polisbevakning runt hela ambassaden.

Och varför är det så komplicerat helt plötsligt att det inte går att hålla förhör med Julian Assange i London? Det har gjorts tidigare med Lord Moynes i Trustorhärvan och i Prosolviamålet så varför inte med Julian Assange? Det är ju självklart så att USA har haft en träff med Marianne Ny. Jag kan inte tänka mig något annat.

Hur var det med egyptierna som kidnappades av CIA 2001 där reglerna om “due process of law” åsidosattes när regeringen med CIA:s hjälp lät hämta egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed Alzeri vilka dessutom var helt oskyldiga och torterades under flera år i egyptiskt tortyrfängelse. Så det är uppenbart att samma sak gäller Julian Assange fast till USA. Manning har torterats fast det är förbjudet i USA. Om USA skulle få fatt på Snowden så är det nackskott som gäller.

Men vi får hoppas nu att det blir ett slut och att fallet läggs ner och att kvinnorna får ett skadestånd. Världen skrattar åt rättsväsendet i Sverige. Man kan tycka vad man vill om Julian Assange och det är säkert så att han inte är sympatisk men någon måtta får det ändå vara.

Den som läst förundersökningen beträffande Assange – kanske lika många som ryms i en stadium av olympiska mått – blir förvånad. En av kvinnorna berättar själv hur hon efter samlaget gett sig ut på stan för att köpa frukost till sig och Assange, ringt till sin bror och berättat vem hon har hos sig. I efterspelet spekulerade de två om vad de skulle göra om hon just blivit med barn. De skämtade om att i sådant fall skulle barnet få namnet Afghanistan. Deras möte avslutas med att hon, tydligen under muntra former, skjutsat Assange på sin cykel till stationen och till och med betalat hans tågbiljett till Stockholm.

Fester på Söder
Här beskrivs fester på Söders innegårdar och möten med IT-nördar, Broderskapare, andra socialdemokrater, journalister och feminister. Stämningarna är mycket goda. Intrycket av kvinnornas berättelser i utredningen är en annan än åklagarens hypotes. Den kan knappast ändras till Assange nackdel ens om åklagaren slår honom en signal på Ecuadors ambassad i London.

Fallet Julian Assange drivs av prestige

Förhörsprotokollet

Och detta också….

Höll inte förhöret
31-åringen är anställd inom rörelsen, medan förhörsledaren är förtroendevald S-politiker på lokal nivå i Stockholm och har varit styrelsemedlem i HBT-Socialdemokraterna. Den aktuella förhörsledaren höll dock inte förhöret med 31-åringen, hon förhörde i stället den 27-åriga kvinnan.
Den som går in på förhörsledarens Facebook-sida ser att hon har 1 002 Facebook-vänner, varav en är 31-åringen. Samtidigt har 31-åringen på sin blogg listat förhörsledaren som en av “mina kompisar”.

Förhörsledaren har dessutom på sin Facebook-sida flera gånger kritiserat Julian Assange, trots att hon är inblandad i brottsutredningen mot honom.
• Förhörsledaren uttryckte stöd för de båda kvinnornas advokat Clas Borgström klockan 17:29 den 24 februari, då hon skrev “Heja Clas Borgström!!!”
• NärAftonbladet.se ordnade en chatt med Julian Assange samma dag skrev hon “Vafan ska det här föreställa??? Omdöme noll!!!” klockan 21:01.
• Senare samma dag, klockan 22:32, beskrev hon Julian Assange som den “överdrivet upphaussade sprickfärdiga bubblan Assange”.

Tidningen Expressen, som tidigare i dag avslöjade kopplingen mellan förhörsledaren och den 31-åriga kvinnan, har hittat en internet-konversation mellan de båda redan i april 2009, 16 månader innan brottsutredningen inleddes. 31-åringen skrev då på sin blogg om att vita män “tar sig rätten att bestämma vad som inte är kränkande”. Förhörsledaren lade ut citatet på sin blogg, varpå 31-åringen lämnade en personlig hälsning på förhörsledarens blogg.

Förhörsledaren vill inte kommentera frågan om hon är jävig på grund av hennes vänskap med 31-åringen och hennes kritiska uttalanden mot den brottsmisstänkte Julian Assange.
– Jag får inte uttala mig om utredningen, säger hon till Aftonbladet.

Polisen vän med kvinna som anmälde Assange

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion, Sexbrott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.