Karusellen bakom Lexbase

Detta är helt sanslöst! Vad trodde dom skulle hända, att folk tyckte att detta var OK med dessa uthängningar och i vilkas intresse? Desto mer jag tänker på detta ser jag ett scenario där också utpressning finns med i bilden.

Den kontroversiella sajten Lexbase, vars affärsidé är att låta användare söka och hämta domar, stängs av serverleverantören Bahnhof. Samtidigt visar det sig att Lexbase har tunga riskkapitalister i i ryggen.

Och vilka är då dessa “tunga riskkapitalister”? Finns väl bara en sort som kan tänkas syssla med detta och det är mc-gängen eller andra grovt kriminella gäng som har en massa svarta pengar liggandes. För ingen normal människa sysslar med detta och det är förvånansvärt att domstolarna har lämnat ut alla dessa domar som ändå finns kvar hos dessa kriminella bakom sajten.

Det måste till en ändring då dessa vidriga människor alltid hittar på jävelskap för att jävlas med folk. Trots att dom själva är kriminella ska dom tjäna pengar på andra som begått brott oavsett graden och gamla adresser som inte är aktuella som gör att oskyldiga hängs ut.

Man måste ändra tillgängligheten på att få ut domar. Det ska inte gå att få ut hundratusentals domar för det för ju var och en att det inte finns något seriöst bakom.

Är det inte OG som ligger bakom sajten Kriminellt eller vad den heter där också människor hängs ut främst pedofiler och andra sexförbrytare fast OG är kriminella själva. Dessa idioter som finns lite här och var kommer att bidra till att offentlighetsprincipen kommer att tas bort.

Sajten mötte snabbt kritik för att missbruka offentlighetsprincipen. Datainspektionen krävde att grundlagen måste skrivas om.

TT kunde också visa på flera brister i sökverktyget. Oskyldiga, som först dömts men sedan friats, hängdes ut som brottslingar. Domarna följde inte heller folkbokföringen. Om en dömd person flyttar kan därför en oskyldig person framstå som brottslig om denne flyttar in i ett hus där den dömde tidigare bott.

Samtidigt fortsätter anmälningarna till justitiekanslern (JK) att fortsätter att strömma in.

Serverhotellet stänger ned Lexbase

Kriminella har många gånger gömt sig bakom olika fasader som t.ex. städbolag eller byggföretag och då ställer jag mig frågan är Harald Ullman, vd för pr-byrån Ullman också en fasad? Enligt mig så måste det vara så.

Låt det få stå så här. Den skiten ska inte upp igen. Den gagnar bara kriminella intressen.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Karusellen bakom Lexbase

 1. noboytoy skriver:

  Jag tycker iofs att domstolarna måste lämna ut domar för att vi medborgare öht skall kunna ha koll på hur de sköter sitt jobb. Allt annat vore en katastrof, i synnerhet som tidningarnas och TT:s tolkningar, absolut inte går att lita på.

  Det som förvånar mig är hur lätt vissa verkar få ut så pass många domar som det handlar om här? Jag och andra med mig, har i vissa fall fått tjata oss till enstaka domar, dvs det har funnits en viss ovilja hos vissa domstolar att lämna ut information.

  Sen skall jag säga att jag inte är helt övertygad om att Lexbase-konceptet är en dålig idé i sig men att, om det stämmer som påstås, det är skrämmande om tex offer kan pekas ut som brottslingar eller om någon kan pekas ut som kriminell pga att denne har köpt ett hus av en kriminell person.

 2. admin skriver:

  Jag tycker också att vi vanliga dödliga ska kunna få ut domar men då ska det gå genom domstolsväsendet med motivering och inte genom kriminella som bara vill tjäna en massa pengar och kanske i vissa fall utöva utpressning. Dom som inte har använt typ PayPal få tillgång till kontokortsuppgifter och kanske får sina identiteter stulna. Allt fanns ju, precis alla domar what so ever! Och att alla kan kolla allt och jag är säker på att det kan leda till trakasserier m.m.

  Nu sitter lexbase med alla domar i knät plus dom som hackade till sig alltihop och vad kommer dom att göra med det materialet? Jag tycker att det är en katastrof!

  Och det kommer att bli en grundlagsändring för att vissa missbrukar vår öppenhet och demokrati.

Kommentarer inaktiverade.