125 miljarder euro försvinner genom korruption

EU är en perfekt arena för fusk, mutor och korruption! Det har alltid varit så och kommer att vara så, så länge EU finns och nu smittas det även till Sverige. Det är som en pest. Och alla vi vanliga dödliga blir bara fattigare och fattigare och vi får sämre sjukvård och sämre hemvård då allt är avreglerat och vinster går i ägarnas fickor och inte in tillbaka i vården. Någon kanske kommer ihåg Inga-Britt Ahlenius då hon avslöjade korruptionen och nepotismen inom EU.

Det fuskas i ROT och RUT och inom assistanstjänsterna som är den perfekta myllan för fusk. Taxi och gud vet allt. Samhället har tappat kontrollen för vi lever inte i någon ankdamm längre. Vi är medlemmar i EU!!

Sverige betalar 31 miljarder till EU och får ca 11 miljarder tillbaka. 2009 räknade man med att korruptionen uppgick till 5% av BNP på världsnivå. Då har man inte räknat in den marknad som olika maffiagrupper omsätter inklusive kriminella mc-gäng typ Hells Angels.

Skolan är en katastrof där både kunskap minskar och segregering ökar när det finns fria skolval och friskolor som är högerns verk. Vi som har nåt att tänka med VISSTE detta! Men, nejdå det kommer att bli såååå bra sååååå. Nu har vi resultatet!

Folk som arbetar inom vården får sämre arbetsvillkor och dom blir färre och många bemanningsföretag där folk har otrygga anställningar. Det känns som en kollaps snart.

Dessutom har högerns smutsiga valkampanj börjat där Moderaterna går ut till anställda i Landstinget med hotfulla påhopp som kan tolkas som om det kommer från arbetsgivarna, att röstar du rött så kommer det att gå åt helvete. Men hamburgerkedjan MAX hotade också sina anställda med att man kan få sparken om dom röstar på rödgröna.

Att hota är kontraproduktivt sen tror jag att dom som arbetar i dylika företag och inom vården vet hur läget ligger och skiter fullständigt i vad arbetsgivare och moderata politiker tycker. Folk känner nog av sin vardag idag efter 8 års nedrustning och vanstyre av Sverige.

Det har gått åt helvete och det är högerns verk, inte dom rödgrönas verk. Som ALLTID så har dom rödgröna fått städa upp efter högerns härjningar.

Vi lever nu i ett samhälle som mår väldigt dåligt som visar sig på olika sätt. Brottsligheten ökar och folk får säga vad dom vill, men det gör den och den blir dessutom mycket grövre och det verkar inte finnas någon gräns för hur lågt folk kan sjunka. Drägg ger sig på kvinnor, åldringar och man drar sig inte för att stjäla mobiler från småungar. Oprovocerat våld börjar bli vardagsmat och man tvingar sig in hos gamla och rånar och klubbar ner dom. Folk, flest män projicerar sin frustration på försvarslösa och det är inte ovanligt att man ger sig på djur.

Vilka tjänar på att samhället krackelerar? Jo, dom som har och inte tror jag högern bryr sig så mycket om, om Vårby eller Husby bränns ner för det rör inte dom. Dom lever i sina trygga världar långt från härdarna.

Jag tycker, att då det behövs fler asylboenden och flyktingförläggningar tycker jag att högdjuren kan bjussa på det för jag kan aldrig tänka mig att det finns några flyktingförläggningar i Djursholm, Danderyd, Lidingö eller i Saltsjöbaden och liknande områden eller motsvarande i Göteborgs finkvarter som t.ex. Billdal, Särö och liknande.

Billdal skämde ut sig totalt för ett antal år sedan då en gammal fin kåk skulle göras om som mellanboende för missbrukare av olika slag. Vilka kräk det finns men ICA-handlaren var tvungen att ge sig av och några andra gubbar fick ställa sig i skamvrån ordentligt efter det att dom brände ner huset. Det finns verkligen riktigt elaka människor! Uppdrag granskning gjorde reportaget. Men Billdal fick bita i det sura äpplet och det var bra.

Här finns lite mer om korruptionen i EU.

EU-förslag mot svensk korruption

Korruptionen i EU beräknas kosta över 1.050 miljarder kronor per år, enligt Cecilia Malmström, EU-kommissionär med ansvar för inrikesfrågor. Sverige är inget undantag, skriver hon i en debattartikel i Göteborgs-Posten.
“Sverige är inte felfritt, något som inte minst turerna kring härvan i Göteborg och frågetecknen kring Telias etablering i Uzbekistan har visat”, skriver Malmström.

Rapporten om korruption inom EU, som redovisades vid lunchtid i dag, beskrivs trender och landspecifika korruptionsproblem. I rapporten ges även rekommendationer till åtgärder som kommissionen vill se vidtagna i olika länder.

– Det här är ett europeiskt problem, som verkligen undergräver demokratins fundament och tilltron till det politiska systemet. Men det är också otroligt mycket pengar som försvinner, säger Malmström till TT.

– Rapporten är den första i sitt slag som visar att alla 28 medlemsländerna har korruption. Visst, vissa länder är mer korrupta än andra, men poängen är inte att rangordna. Poängen är att se vad man kan göra åt det och vad de mest inflammerade områdena är, tillägger hon.

Enligt Malmström görs för lite i EU-länderna för att bekämpa korruptionen.
Privatiseringarna i Sverige har fått stora juridiska konsekvenser, där offentligrättsliga kontrollmekanismer satts ur spel och där korruption nu blivit civilrättsliga frågor, konstaterar EU-kommissionen. I praktiken har det inneburit att genomlysningen av verksamhet som tidigare omfattades av offentlighetsprincipen har begränsats.

EU – Kampen mot korruption

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Kultur, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.