Nättroll är hemska människor

Jo men visst! Det vet vi alla som har råkat ut för dom. Dom är dynghögar rakt upp och ner. Det är ju bra att det blir bekräftat det som vi alla har vetat om. Det är klart att det är något fel i huvudet om man tycker det är kul att jävlas med folk och göra dom illa på olika sätt och att “söndra och härska” är deras favoritsport. Deras metod med att “söndra och härska” har jag råkat ut för och tappade två kompisar på det då dom trodde på detta troll. Det var på ett finlandssvenskt forum och där härjade troll hela tiden som började 2007 tills forumet försvann 2012.

Dom här trollen klarar inte av att folk trivs och diskuterar olika saker. Det verkar göra dom helt galna.

Men egentligen är det synd om dessa spillror till människor för det är också något vi någorlunda människor vet om dessa Nättroll. Nättroll har ingenting, absolut ingenting mer än tomhet och hat.

Tre praktexempel, Erik Walfridsson, Gammal hårdrockare (P.F), och Thorsten Flinck. Dom är perversa på olika sätt också. Erik Walfridsson och Thorsten Flinck har till och med erkänt detta i TV att dom är troll. Och dom är avundsjuka på det dom inte har och projicerar sin skit på andra.

Forskare har hittat klara samband mellan så kallade nättroll och egenskaper som machiavellism, narcissism och psykopati. Dessutom har man sett en koppling mellan personlighetsdragen och den totala tid som en person tillbringar, per dag, med att kommentera på internet

Fenomenet med så kallade nättroll, det vill säga människor som ofta i skydd av anonymitet skriver hatiska och kränkande kommentarer på internet och då ofta i avsikt att reta upp andra, har fått stor uppmärksamhet den senaste tiden. De uppmärksammades bland annat när flera kända kvinnor gick ut i SVT:s “Uppdrag granskning” och läste upp några av de brev och kommentarer som de har fått ta emot.
Det förekommer även forskning på fenomenet . Forskaren Erin Buckels och två av hennes kolleger vid universitet i Manitoba, Kanada, har undersökt personligheter hos nättroll.

“Internet är deras lekplats!
En del av testdeltagarna svarade att de håller med om påståendena, vilket enligt studien kan kopplas till sadism, psykopati och machiavellism. Sammantaget fann forskarna att förhållandet mellan sadism och nättroll var starkast.

“Både troll och sadister känner sadistisk glädje när andra lider”, skriver forskarna i sin rapport.
“Sadister vill bara ha kul … och internet är deras lekplats”.

De konstruerade även ett eget undersökningsinstrument som innehåller påståenden som “Ju vackrare en sak är, desto mer tillfredsställande är det att fördärva den” och “jag tycker om att skriva hatiskt till folk i forum eller i kommentarer på webbplatser”.

Bevisat: Nättroll är hemska människor

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Litteratur, Politik, Rättssystem, Sexbrott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Nättroll är hemska människor

 1. noboytoy skriver:

  ”Ju vackrare en sak är, desto mer tillfredsställande är det att fördärva den”

  Så tänker nog många män som tycker att det är najs att piska, slå och förnedra kvinnor under (hetero)”sex” eller som tycker att det är najs att förstöra kvinnors liv, hälsa och självkänsla. Ju vackrare en kvinna är eller ju snällare, finare och sötare hon har gjort sig/framstår som, desto roligare blir det för de här männen att förstöra henne, hennes utseende och hela hennes liv.

 2. admin skriver:

  Misogyna finns överallt, som pojkvänner, som gifta och som nättroll. Thorsten Flinck var på det finlandssvenska forumet och ställde till det rejält. Han la till och med ut ett par inspelade snuttar och jag hann spara ner en innan han tog bort dom. Jag kommer inte ihåg just nu vilket år det var 2008 tror jag att det var.

  Det gick ett program i SVT om hemlösa för kanske tre år sedan där Thorsten var med 5 minuter i slutet där han satt i en soffa och pratade och i ett av dom programmen sa han att var ute på forum och trollade för han tyckte det var så himla kul. Om någon har ett stort ego så är det väl han.

  http://www.st-tor.se/Ute_och_gr.wav

 3. noboytoy skriver:

  Men vem f-n är Torsten Flinck? Ännu en absurt överskattad, neddrogad stackars krake till man som blivit hyllad av brödraskapet som nåt slags “geni”. Hehe…

Kommentarer inaktiverade.