Venezuela utvisar USA-diplomater

JA, det är ju solklart att John Kerry är orolig. USA vill naturligtvis åt oljan och som vanligt uppviglar dom på det ena eller det andra sättet. Vilken grupp är lättast att manipulera? Jo, studenter som nu dessa diplomater har haft kontakt med. Det ska bli intressant att se om USA lyckas med att destabilisera landet med en massa demonstrationer så kanske det kommer en statskupp ledd av CIA. Kanske dom lönnmördar någon viktig person också för att elda på massorna. Jag menar det har liksom hänt hur många gånger som helst. Statskupper är CIA:s specialitet.

Det var likadant med Henrique Capriles som hade täta kontakter med USA när det begav sig under Chávez tid.

Tänk om USA ändå kunde ge fan i att lägga sig allting! Det blir bara katastrofer. USA är det fegaste man kan tänka sig.

Venezuela utvisar tre amerikanska diplomater, anklagade för att ha ”konspirerat” mot staten.
Detta sedan USA:s utrikesminister John Kerry uttryckt oro över att oppositionsledaren Leopoldo Lopéz ska gripas.

– Åk hem och konspirera i Washington, dundrade president Nicolás Maduro i ett tv-tal.

Enligt Maduro har amerikanerna, om inte namngivits, haft möten med studenter som organiserat de senaste veckornas protester mot regeringen. I ett uttalande anklagade även regeringen i Caracas USA för att ”destabilisera den venezuelanska demokratin”.

Venezuela är den sjunde största oljeproducenten i världen. Oljan står för 90 procent av landets valutaflöden och runt 50 procent av de statliga intäkterna kommer från oljeindustrin.

Men varubrist och stegrande inflation har eldat på missnöjet med president Maduros politik den senaste tiden, särskilt bland unga och studenter. Nya demonstrationer är planerade, även på måndagen.

USA:s statskupper

Venezuela utvisar USA-diplomater

Leopoldo López

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.