Palmehatares alibi stämmer inte

Ja, vad ska man säga när man jämför Enerström och Pettersson på bilderna. Ord är överflödiga enligt mitt sätt se. Jag var i Vasa på facklig kurs när det hände och vi alla var fullständigt chockade och ingen orkade med andra dagen på kursen då vi inte hade sovit en blund.

Jag tycker att det är fruktansvärt att en mördare kanske har gått lös p.g.a. ett falskt vittnesmål sen 1986! Allt schabblades bort, Holmér och andra Palmehatare. Var det inte Piketen som firade med champagne? För mig var det obegripligt att hatet var så stort. Palme var kanske den ende som hade civilkurage och jag kommer aldrig att glömma när han stod i Riksdagen (var det väl) och skrek “Jävla mördare!” när Franco i Spanien avrättade 8 personer med garrotten som är ett fruktansvärt sätt att ta död på folk..

Alf Enerström var Sveriges mest kände Palmehatare och utreddes av polisen i över tio år. SvD kan i dag avslöja att Enerströms före detta sambo tar tillbaka hans alibi för mordkvällen. Enerström ska också ha ägt en revolver av märket Smith & Wesson.

När polisen förhörde honom ingående efter mordet kallade Alf Enerström Olof Palme för antikrist och hävdade att han skulle sälja ut Sverige till Sovjet. Sedan fortsatte han:

– Att döda Palme var inte bara att göra Gud en tjänst, utan även att göra landet en tjänst.

Nu tar Gio Petré tillbaka dessa uppgifter. Tvärtemot vad hon tidigare sagt hävdar hon i dag att Alf Enerström inte var hemma hela mordkvällen.

– Jag gick och lade mig tidigt, någon gång efter klockan 21. Jag tittade på Aktuellt. Men Alf försvann ut och sade att han skulle lägga på parkeringspengar. Jag tyckte det var konstigt eftersom det var gratis parkering fredag kväll och över helgen. Sedan kom han tillbaka sent, berättar hon för SvD.

Paret separerade i slutet av 1990-talet efter att ha levt ihop i nästan ett kvarts sekel.

Varför berättar du det här först nu?

– Jag vågade inte tidigare. Jag var rädd för Alf, han var våldsam. Och ni är de första som frågat om detta på mycket länge.

Enerström och Palmemordet

Alf Enerström har aldrig ­formellt delgivits misstanke för mordet på Olof Palme. Han nekar också till all ­inblandning.
I april 1986 skrev Säpo en kortfattad promemoria där man slog fast att det inte fanns några tecken på att Alf Enerström skulle vara del­aktig. Året därpå var han ett av de hetaste spåren.

Två år efter mordet, i juni 1987, ville spaningsledningen få tillstånd till en omfattande telefonavlyssning av honom eftersom han kunde misstänkas för stämpling alternativt anstiftan till mord.

Han är vapenvan och var omvittnat våldsam och pekades ut av flera personer för att ha uttalat hot mot Palme. När polisen sammanfattade sin spaning kring Alf Enerström tio år efter mordet avslutades den texten med meningen:

”Om man tror på en konspiration bakom mordet finns det fortfarande mycket att rota i vad det ­gäller Alf Enerström.”
SvD har i en rad artiklar ­avslöjat hur författaren och journalisten Stieg Larsson ­utredde Palmemordet fram till sin död.

Palmehatares alibi stämmer inte

Det finns inte så mycket att tillägga. Likheten är stor enligt mig trots åldersskillnaden.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Palmehatares alibi stämmer inte

  1. Per Andersson skriver:

    Alf ser förvånadsvärt lik ut fantombilden nu på äldre dar. Problemet är väl fantombildens trovärdighet, men FRAMFÖR allt Alf’s utseende. Du skulle nog inte tro att det var samma människa om du fick ett foto på Alf från 1986 och det du visar här. Alf var ganska rund på den tiden och liknade VERKLIGEN inte fantombilden på en enda punkt då.

  2. admin skriver:

    OK. Jag har sett inlägg på TV när han var rund men jag trodde att det var på äldre dar och att han var sjuk på något sätt med s.k. Månansikte. Så det är tvärtom då?

    Men den bilden är faktiskt skrämmande lik Christer Pettersson. Fantombilden är också lik Alf. Det är märkligt faktiskt.

Kommentarer inaktiverade.