Vill inte utföra abort

Väljer man att utbilda sig till barnmorska så får man väl för tusan hakar göra det som ingår i detta arbete. Dessa jäkla abortmotståndare!! Pingstvänner är tokreligiösa. Knutby är väl också pingstvänner.

Vi kan inte ha olika system för olika människor med olika religiösa trosriktningar. Hur skulle det se ut? I Jönköpings län finns ju hur många knäppa sekter som helst. En är Plymouthbröderna, riktiga tokstollar.

Det pågår en kampanj mot abort och några extremer startar ett parti där abort är en huvudfråga och det ska förbjudas. I Stockholm åker “Abort, Nej” omkring med en stor lastbil där stora bilder på abortfoster exponeras. Skulle det ha någon effekt? Knappast, folk blir bara förbannade. Men dessa religiösa tokar vädrar kanske morgonluft då Norge har satt stopp.


Det borde vara förbjudet att köra omkring med detta. Otäcka människor!

Barnmorskan Ellinor Grimmark gick miste om en anställning eftersom hon med hänvisning till sin tro inte vill utföra aborter. Nu har hon nekats ännu ett arbete.

Tidigare hade hon fått erbjudande om en fast anställning vid Höglandssjukhuset i Eksjö, men var inte längre välkommen när hon förklarade att hon inte ville utföra aborter. Hon hade senare hopp om ett vikariat på sjukhuset i Värnamo, men även där blev det kalla handen.
– Det känns tråkigt. Jag får nej överallt. Jag får inte vara på BB eller förlossningen heller, trots att det inte utförs aborter där, säger Ellinor Grimmark till SVT Jönköpingsnytt.

Hon har anmält första omständigheten till diskrimineringsombudsmannen (DO), som ännu inte har fattat beslut om fallet ska tas upp eller inte, och har för avsikt att anmäla även den andra.

Kommer du fortsätta söka jobb som barnmorska?
– Ja, det kommer jag nog men tyvärr verkar det omöjligt i länet och kanske i Sverige, säger Ellinor Grimmark.

Måste acceptera aborter
Anders Liif är personaldirektör på landstinget i Jönköpings län, som ansvarar för samtliga kvinnokliniker där barnmorskan har varit aktuell som anställd. Han ställer sig bakom kvinnoklinikernas agerande, och menar att som barnmorska måste man acceptera att jobba med aborter.
–  Det går inte att säga att vissa arbetsuppgifter vill jag inte utföra. Det gäller i vårt landsting, och det här är inte bara en fråga för Jönköpings län, utan det gäller andra län och regioner också.

Vill inte utföra abort – nu stoppas barnmorskan igen

Det här inlägget postades i Feminism, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vill inte utföra abort

  1. noboytoy skriver:

    Det finns mycket som jag inte vill göra på mitt jobb, pga min livsåskådning och personliga åsikter men jag tvingas göra dem ändå annars får jag helt enkelt hitta ett jobb som passar mig bättre.

  2. admin skriver:

    Javisst, det är ju en självklarhet. I dom flesta arbeten finns det moment och arbetskamrater som är mördande tråkiga som man måste göra och arbeta med. På mitt sista arbete med alla dessa människor med sin besserwissermentalitet och alliansensympatisörer som spred sin skit vid kaffebordet där jag fick bita mig i tungan många gånger. Ingrodda människor som arbetat där sen 70-talet och inga andra vyer än att arbeta på vattentäta skott mellan avdelningarna. Efter några verbala örfilar knep jag käft och fikade med ett par andra från andra avdelningar som var vettiga.

Kommentarer inaktiverade.