Internationella kvinnodagen – Mot verklig jämställdhet

Det var ett tag sedan jag var inne på EU-sidan och det har hänt en del med sajten. Som sagt så är det 8 mars imorgon och på länken nedanför finns det mycket material. Jag har också gjort en sammanställning på dom kvinor som är med i FEMM-utskottet där man arbetar med jämställdhetsfrågor. Och det finns en facebook-sida.

FEMM-utskottet – PDF

Den 8 mars är Internationella kvinnodagen. I år tillägnar Europaparlamentet dagen till kampen mot könsrelaterat våld, en pågående tragedi för många kvinnor i EU idag, inte minst i hemmet. Enligt en aktuell undersökning av EU:s byrå för grundläggande rättigheter har 22 procent av alla kvinnor i EU erfarenhet av fysiskt eller sexuellt våld av en partner, medan 43 procent någon gång har drabbats av psykologiskt våld. Mer information finns i vår nyhetsgrafik.

Våld har påverkat livet för nästan hälften av kvinnorna i Europa. Anmärkningsvärda siffror avslöjar ett alarmerande antal liv i spillror och förstörda familjer, men också ekonomiska konsekvenser som kostar Europa 228 miljarder euro om året. Inför Internationella kvinnodagen har Europaparlamentet efterlyst en gemensam EU-strategi för att bekämpa våld mot kvinnor. Den bulgariska föredragande Antonyia Parvanova (ALDE) gav oss sin syn.

Det finns mycket statistik och många länkar.

Internationella kvinnodagen – Mot verklig jämställdhet

Det här inlägget postades i Feminism, Politik, Rättssystem, Sexbrott och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Internationella kvinnodagen – Mot verklig jämställdhet

  1. noboytoy skriver:

    Frågan som jag alltid ställer mig är varför maktmän världen över fortfarande tvingar kvinnor i lag med män? För att komma tillrätta med allt detta fasansfulla manliga våld mot kvinnor och barn i heterohemmen, måste man ge kvinnor möjligheter att kunna välja.

  2. admin skriver:

    Män klarar sig inte utan kvinnor. Det är därför dom hatar oss. Och så vill dom ha sexet som finns i äktenskapet. Säkert och regelbundet.

Kommentarer inaktiverade.