Den ena reklamen efter den andra fälls!

Det är mycket som har hänt och händer efter att Sverige fick en ultraliberal regeringen (fascistisk) där budskapet är, ta vad du vill och gör som du vill utan några moraliska begrepp eller tanke på hur folk (kvinnor) reagerar.

Intressant är också att läsa på olika kommentarer på olika forum där det bara är män som tycker att det har gått för långt, att nakna kvinnor är vackert och att stadsfeminismen har gått för långt o.s.v. o.s.v. o.s.v. Det är inte många kvinnor som protesterar för dom blir nermalda på direkten och då innebär det också att männen tagit över tidningarna kommentarsfält. Gudrun får på “moppe” i vanlig ordning.

All denna sexistiska, porriga och kränkande reklam hade varit otänkbar för tio år sedan mer än att H&M/Lindex skämmer ut sig till julen med sina superretuscherade anorektiska modeller förstås. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om reglerna ändras hos Reklamombudsmannen så det blir mer accepterat att kränka och förnedra kvinnor. Det ligger liksom i tiden. Det är inte konstigt att självhatet går längre ner i åldrarna.

Nu har en holländsk underklädesföretag etablerat si Sverige och det gör dom med denna reklam. Den är nu fälld.

Rumpreklamen fälls: “Är rena sexobjekt”
Sexistisk, nedvärderande och kränkande.
Det anser anmälarna att underklädeskedjan Hunkemöllers jättestora affisch på åtta halvnakna kvinnor i Nordstan var.
Nu får de medhåll av Reklamombudsmannen, som fäller företaget eftersom de ”framställer kvinnorna som rena sexobjekt”.

– Jag är stolt över min stad att vi reagerade mot den här typen av stötande bilder och att företaget nu fått en smäll på nosen, säger Jenny Stolpe, en av kvinnorna som anmälde Hunkemöller.

I samband med lanseringen i Sverige och öppnandet av en butik i Nordstan i Göteborg hade det holländska underklädesföretaget Hunkemöller en gigantisk affisch föreställande halvnakna kvinnor med ryggarna vända mot kameran.

De åtta kvinnorna, som är nakna upptill bär svarta handskar som når upp till armbågarna, och har alla svarta minimala hipster- eller stringtrosor på sig.

Och så kommentarerna via Facebook och så här ser det ut överallt, en massa kvinnohatare som vill att kvinnorna ska ha en funktion, som sexobjekt. Men å andra sidan vet dom flesta kvinnor att dessa män är ingenting att ha ändå. Losers!

Rumpreklamen fälls: “Är rena sexobjekt”

Förra veckan fälldes en restaurang i Södertälje för sexistisk reklam. I den stan är det väl bara syrianer som äger alla restauranger i stort sett.

Nattklubb fälld för sexistisk reklam
Reklamombudsmannen har ”fällt” Stanleys som gör reklam för Stanleys Bar/Stanleys Nightclub för att sprida kränkande och könsdiskriminerande reklam.

Anmälare är Sveriges kvinnolobby, som har hävdat att kvinnorna på reklambilderna objektifieras och sexualiseras och att bilderna som används har ett pornografiskt bilduttryck och är både sexistisk och nedvärderande.

Och så ser deras reklam ut:

Nattklubb fälld för sexistisk reklam

Sen har vi förstås krögaren Anders Vendel som slog på stort men det blev ramaskri. Det gick inte riktigt som han hade tänkt sig.

Anders Vendel får hård kritik – nu försvarar han sig: Bilderna är konst.
”Otroligt humorlöst”

På den ena bilden står fyra kvinnor och tittar på en målning. Tre av kvinnorna har dragit ner sina trosor och visar rumpan. På den andra bilden böjer sig två kvinnor iförda stringtrosor över en köksbänk. Samtidigt är mannen på bilden fullt påklädd och håller i en purjolök.

”Varför en så sexistiskt förnedrande bild?”, kommenterar en person.

”Så otroligt humorlöst och platt”, skriver en annan.

Bilderna har också visats på en bildskärm i entrén till restaurangen.

Enligt Anders Vendel publicerades inte bilderna i syfte att marknadsföra restaurangen.

Djissus Kraist! Självklart så är bilderna till för att marknadsföra restaurangen!! Sen skyller han på att det är konst. Hahahaha!!

Tv-kock lockar gäster – med nakna kvinnor

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Foto, Internet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.