Restaurangbranschen har blivit en huggsexa för grovt kriminella

Dagligen skrivs det i tidningarna om dessa losers som måste ta till bensin, basebollträn, hot, mord och gud vet allt för att försörja sig, parasiter på samhället. Dessa losers som varken har intelligens eller förmåga att klara av ett anständigt arbete. Dessa losers som terroriserar folk i både restaurangbranschen och inom byggbranschen.

Rena rama maffian, jävla psykopater som driver omkring som orcher. Främst är det MC-gängen och Hells Angels. Och alla dessa skjutningar varför skjuter dom inte ihjäl varandra istället, det blir billigare för samhället och världen blir bättre.

Nu har Melker Andersson varit utsatt något så fruktansvärt av dessa gangsters då han inte vill betala några pengar till Werewolf legion. Varför ska han göra det? Det finns ingen som helst anledning “what so ever” att försörja dessa kräk.

För min egen del så äter jag mycket sällan ute idag för jag vet inte vem jag betalar till.

Jag har skrivit om Zum Franziskaner tidigare hur den krogen förändrades radikalt på kort tid. Den krogen var mitt favoritställe under flera år. Så en vacker dag var jag och en kompis där och då fanns det en garderob med någon snubbe med utländskt utseende och nu var man tvungen att hänga av sig kappan. Ok. Så när Menylistan kom fram höll både kompisen och jag på att ramla av stolen.

Maten hade blivit dubbelt så dyr, vinet likaså och så fanns det portvin för 5000:- flaskan. Jojo. Personalen numera som stenansikten, personal som varit hur trevliga som helst som gärna snackat någon minut vid bordet. Det var förfärligt så det hade blivit. Först så tänkte jag på alla välbeställda amerikaner som kommer sommaren lång med kryssningsfartyg som man ville skinna på pengar. Men det kanske finns något annat bakom också, en ny grupp på lönelistan som gjorde allt så dyrt, garderoben tyder på detta då det är vanligt att det är något skumt med garderoben.

Tre gånger har Melker Anderssons krogar drabbats av bränder bara det senaste året. I början av mars kastade någon en så kallad molotovcocktail mot krogen Grill på Drottninggatan i Stockholm. Det är detta som de nu totalt fem anhålla personerna misstänks för – samt för den utpressning de ska ha utövat mot Melker Andersson. Huvudmisstänkt är en tungt kriminellt belastad 36-åring.

Restaurang Grill brändes ut helt och hållet redan 2007. För två år sedan blev en annan av hans restauranger i Stockholm utsatt för vad som misstänktes vara en anlagd brand.

Melker Andersson är märkt av de senaste årens hot och utpressningsförsök.

Han berättar för DN att det var ganska många år sedan han först kom i kontakt med det bemanningsföretag som företräddes av en ledargestalt från ett ökänt kriminellt nätverk. Han kände inte till personens bakgrund och officiellt var det inte heller han som förhandlade sig till kontraktet med Melker Anderssons restaurangföretag F12-gruppen.

De skildes åt. Men plötsligt återkom 36-åringen med krav på Melker Andersson, hävdade att han hade förstört en framtida affär för honom. Sedan kom hoten, hot som Melker alltså inte vill konkretisera.

Den huvudmisstänkte 36-åringen har tidigare arbetat som väktare och dömdes första gången 1999. Då fick han sju års fängelse för varusmuggling och grovt narkotikabrott. Under tiden i fängelset blev mannen en av ledargestalterna i det aktuella kriminella nätverket.

36-åringens skuld till Kronofogden uppgår i dagsläget till drygt 2,5 miljoner, samtliga bolag han officiellt företrätt är avregistrerade, men enligt uppgifter till DN har han kopplingar till fler andra bemanningsföretag via bulvaner. Minst en handfull andra Stockholmsföretag i restaurang- och hotellbranschen har anlitat de utpekade bemanningsföretagen.

Melker Andersson: Jag har blivit paranoid

Ex-kocken misstänks för brandattacken
Krögaren och stjärnkocken Melker Andersson har byggt upp ett krogimperium i Sverige med ett tiotal restauranger. Men han har också fått fiender. Under senaste åren har hans restauranger utsatts för flera brandattentat.

Den populära restaurangen Grill i centrala Stockholm totalförstördes 2007 i en anlagd brand, men byggdes upp igen. Senast drabbades restaurangen sent på natten i början av mars. En person försökte slänga in en brandbomb in i restaurangen.

En av de misstänkta, som begärdes häktad under fredagen, har tidigare arbetat som kock för Melker Andersson.
Han beskrivs som kompetent och har gjort karriär genom Melkers restauranger. Han är även en god vän till Melker. Kocken är själv oförstående till att ha blivit indragen i anklagelserna.

– Han har på ett väldigt vårdslöst sätt hamnat i den här situationen. Det här kommer att få jobbiga konsekvenser för honom, säger mannens advokat Slobodan Jovicic.

En 36-årig tungt kriminell man från Stockholm, och tidigare utpekad ledare för gänget Werewolf Legion, anklagas för att vara den som varit drivande bakom utpressningen. Han har själv tidigare sagt att han lämnat både rollen som ledare och själva organisationen.
Enligt 36-åringens advokat Thomas Weilander förnekar han brott.

– Det är allt jag kan säga i nuläget, säger han.

Han hyrde ut personal
Den anhållne mannen har drivit företag inom bemanning och hyrt ut diskare, städare och servitörer till restauranger, bland annat till Melker Andersson. Detta ska ha pågått under flera år, tills nyligen då Melker Andersson ska ha avslutat samarbetet, erfar Expressen.
Konsekvensen ska ha blivit att 36-åringen blev upprörd på Melker och att en obehaglig situation uppstod.
Den 36-årige mannen har dömts till flera långa fängelsestraff.

Ex-kocken misstänks för brandattacken

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.