Grupo Pellas – familjen Vicini – prästen Christopher Hartley

Jag såg på Korrespondenterna igår om sockerplantagerna i Nicaragua och hur amerikanska intressen förslavar arbetare som lever under vedervärdiga förhållanden för att vi väst ska få vår rom.

Arbetarna arbetar under stark hetta, högt tempo, brist på vatten och utan skyddsmasker då sockerplantagerna besprutas. Folk dör av njursvikt, lungorna förstörs och att dö vid 40 är mer vanligt.

Nattetid eldas dom områden som ska skördas för att det är lättare att ta sockerrören då för dom tar ingen skada av elden. Då går arbetarna ut i fälten där elden knappt har slocknat, barfota.

Sen skyller Gruppo Pellas ifrån sig då ingen vet ännu vad det är som gör att arbetarna dör av denna ”mystiska” sjukdom. WHAT!!!

Det kan man räkna ut med hålfötterna vad det beror på!! Det beror på stark hetta, högt tempo, brist på vatten och på bekämpningsmedel.

Jag läser på Gruppo Pellas hemsida om deras ansvarstagande, arbetsmiljö, forskning, bla bla bla bla bla bla…….

Grupo Pellas är närvarande och bidrar till utvecklingen av sina samhällen i flera länder: USA, Grand Cayman, Dominikanska republiken, Guatemala, Honduras, El Salvador, Costa Rica, Panama, och naturligtvis, i vårt hemland Nicaragua.

Våra företag är verksamma i olika branscher, från jordbruksnäringen till distribution av datorer och programvara, genom distribution av fordons-, produktion och försäljning av sprit, tillhandahållande av banktjänster, kreditkort utfärdande, service telekommunikation och underhållning, fastighetsförvaltning, försäkringar och produktiv verksamhet i en frizon av regimen.

Likaså är det viktigt för oss att distribuera en givande arbetsmiljö mot samhällen där våra företag är inblandade. Vi anser som ett prioriterat ansvar att bidra på ett avgörande sätt till utvecklingen av våra länder, genom ideella organisationer som hjälper de mest behövande, för att få en bättre livskvalitet. Företagens sociala ansvar är en ständigt närvarande värdet av vår företagsfilosofi.

Med hög kvalitet, är vår produktion säljs i olika länder i Europa, Asien och Amerika. Därför, i dagens globaliserade värld, är det troligt att vi inte är främlingar. Du kan mycket väl vara en av våra konsumentvarumärken eller produkt som tillverkas var som helst i världen, som en del av våra företag är avgörande faktorer levererar insatsvaror för sin höga kvalitet.

Sociala ansvar politik som främjas av den Pellas-koncernen är fokuserade på de anställdas välbefinnande, samhället framsteg, miljöskydd och etisk marknadsföring av sina produkter. Detta är de fyra kanterna Diamond Pellas Group Social Responsibility. (Pic av Diamond RS) En viktig aspekt av deras ansvar socialpolitiken har tecknar partnerskap med privata institutioner och ideella organisationer som Föreningen för Brända Barn till Nicaragua (Aproquen), amerikansk nicaraguanska Foundation (ANF), Centro Empresarial Pellas (CEP) och INCAE . Detta har lett till att användningen av resurser och investeringar inom områdena hälsa, utbildning, mat och infrastruktur är mer effektivt. Allianser tillåter Grupo Pellas utveckla det viktiga arbete för välfärden av samhället.

Koncernens bolag hanterar årligen en investeringsportfölj på flera miljoner dollar för sina CSR-projekt. Endast Nicaraguas ”Socker och Liquor Company” spenderar mer än $ 6 miljoner årligen till dessa åtaganden.

Således, till exempel, kommer varje år görs återbeskogning, plantera tiotusentals inhemska växter på flodbanker och avfallsmark; ren energi produceras från sockerrör bagass med bunkerförbrukning, vilket minskar mer än 95.000 ton växthusgaser per år tas bort; biologiska och mekaniska skadedjursbekämpning praxis.

Pellas Group, förutom att vara en viktig källa till sysselsättning i Centralamerika, ger sina anställda många fördelar som går utöver nationell arbetsrätt. Inklusive stipendier, utbildning, resultatpremier, subventioner för baslivsmedel, gratis utbildning och hälsa. ( Översatt med Google från spanska till svenska.)

Grupo Pellas

Döende sockerplantagearbetare

Sista droppen
I Nicaragua. Där framställs några av världens mest exklusiva rom-sorter. Men den nicaraguanska romen har en baksida. Arbetarna som skördar sockerrören för rom-framställningen dör i njursvikt – och de dör i tusental. Bengt och Kristján möter Manuel Antonio García som är döende efter 20 år på sockerrörsfälten. Hela hans familj är drabbad av den mystiska epidemin som härjar bland sockerplantagernas arbetare.

Sista droppen

The Price Of Sugar
När jag kollade YouTube såg jag detta! Detta är en ren skräckhistoria om maffiafamiljen Vicinis i Dominikanska republiken. Om dom sockerplantagerna som finns där långt ifrån allfartsvägarna och högt upp i bergen. En familj med ursprung från Italien.

Familjen Vicini är den största ägaren och allierad med USA, rika som troll och lever i överdådigt lyx i stora palats.

Främst haiter rekryteras till Dominikanska Republiken genom att dom luras med guld och gröna skogar. När dom väl är i DR stängs dom in på dessa sockerplantager och kommer inte ut. Dom är statslösa då inte har några identifikationshandlingar med sig är dom inte värda någonting. Protester slås ned antingen med misshandel eller att dom mördas. Dom får inga löner utan dom får checker som dom kan lösa in i affärer inom plantagen. Mellan eländiga baracker finns nät så att dom inte kan fly. Det är en fruktansvärd människohandel. Folks föds och dör i plantagerna.

En präst, Christopher Hartley, har i åratal kämpat för dessa haiter. Han har fått utstå misshandel, hot och man har bränt ner hans kontor, hotat att döda hans anställda och allt man kan tänka sig av hot.

Familjen Vicini har torpeder till häst och på motorcyklar och dom är beväpnade. Vicinis anställer huliganer med påkar som beskyller Christopher Hartley för att vara den som förstör samhället och flyttar då fokus från sig själva med upplopp som följd. Men denna präst har uthärdat och sviker inte haiterna. Familjen Vicini har själv sagt att dom vill se prästen död.

Felipe Vicini

It looks like the Vicini Group is desperate to hide the “dark side” of their Dominican operations. They have initiated several law suits in the United States and flexed their muscles against TV stations not to show the horrifying movie “The Price of Sugar” narrated by Paul Newman about the poor sugar cane workers slavery conditions in the Dominican Republic.

Dominican Watchdog is determined to inform U.S. companies who use or sell Dominican sugar about the unacceptable humanitarian consequences of this product.

In order to stop Dominican sugar export and subsequently force the sugar Barons to adapt to non-slavery working conditions and reasonable salaries, Dominican Watchdog is looking for volunteers to help us strike a huge online awareness campaign among American consumers via online media and facebook.

Vicini Group recently joined forces with the Fanjul Brothers who besides Central Romana also run the very controversial sugar plantation in Florida that has created an environmental disaster in the Everglades which left American taxpayers with a USD 1,8BN dollar bill for the cleanup. Yet the sugar Barons receives millions of dollars in annual subsidies from the U.S. government, despite the fact that American consumers are paying double price for their sugar compared to other countries.

Dominican Watchdog


Christopher Hartley

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.