Konditori kritiseras för “rasistiska” bakverk

“Rasistiska nidbilder” och “symbolisk kannibalism”. Ett konditori i Sydsverige får hård kritik för en kaka som föreställer ett mörkhyat människoansikte. “Choklad råkar ha den färgen”, menar ägaren som inte ville något illa.

– Det är så klart att det här är rasistiskt. Det här är en produkt av en svensk vithet som inte kan rannsaka sig själv och sin rasism, säger Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund, till Kvällsposten.

“Produkt av en svensk vithet” Djissus kraist!

Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund, anser att kakorna är tydligt rasistiska. Han menar dock att de är en del av ett betydligt större problem i samhället.

– Det är så klart att det här är rasistiskt. Det här är en produkt av en svensk vithet som inte kan rannsaka sig själv och sin rasism. Det är precis den som gör att UR kan framställa Makode Linde som en slags modig rebell i dokumentären “De obekväma”. Och som gör att Aftonbladet kan ha en artikel i dag som summerar Sydafrika som svart makt och vit misär, säger Sabuni till Kvällsposten.

Jaha. Är det det han vill ha i Sverige, svart makt och vit misär eller vad fan menar han? Vill han bli en modig rebell!? Äsch så tröttsamt.

Jag blir så jäkla trött på dom här människorna och jag undrar om han är riktigt frisk? “Symbolisk kannibalism”!? Öhhhhhhhh! “Rasistiska nidbilder”!? Öhhhhhhhh!

Nån måtta får det väl ändå vara på eländet. Det var lika för ett tag sedan med Haribu:s Skipper Mix och det blev ett himla hallå och när ICA hade en reklam med kineser. Var ska det sluta någonstans? Ingen vågar göra någonting för att dom här människorna dikterar vad vi får göra för kakor eller vilket godis.

Samma med “Lilla hjärtat” som drogs in och jag tyckte att det var för jävligt! Men jag hann beställa några böcker iallafall. Det finns inget som helst rasistiskt i dessa böcker.

Det finns ju en vit kaka också, är den också rasistisk? Det börjar bli löjligt tycker jag och det går till såna överdrifter att det nästan blir skrattretande.

Det är lika med ADL, ultrasionister som dammsuger allting och tolkar allting till antisemitiskt. ADL och ARF är liksom samma fast i olika högar.

Jag tycker att han börjar i fel ände och man kommer ingenstans med sådana här påhopp titt som tätt. Jag tror att det är kontraproduktivt. Det finns så mycket rasism i samhället på alla plan så jag tycker att han ska arbeta politiskt istället än att klaga på några kakor. SUCK!

Hur har han det med sin egen rasism undrar jag nu?

Konditori kritiseras för “rasistiska” bakverk

Dom figurerna som finns i Haribu har en del hemma på väggen utskurna i trä. Dom finns som souvenirer på många turistorter i Afrika. Det fanns en liknande hemma hos min mormor som morfar hade med sig hem när han var på sjön.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Internet, Litteratur, Politik, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.