H&M:s vidriga reklam

År ut och år in kränker H&M kvinnor! Varför hatar dom kvinnor så? Varför vill dom att kvinnor ska se anorektiska ut? Varför poserar kvinnor antingen som skrevande alien eller som små kissnödiga flickor? VARFÖR!!! I storformat 225 cm på höjden i dom flesta busskurer och i tunnelbanan, på perronger men aldrig ser man män i likadana poser som tapetserar stan i storformat, VARFÖR?

Igår när jag stan i stan såg jag denna i busskuren. Öhhhhhhhh!! Varför skrevar hon så mycket hon kan? Vad har det med plagget som det görs reklam för? Det är helt sjukt!

Det började här i början av 90-talet med Nicole. Jag bodde i Södertälje och såg H&M:s reklam på Södertälje central för första gången. Det var ett himla hallå om detta och fjortisarna rev ner dom överallt och satte upp dom i sina pojkrum. Sen dess har det fortsatt.

H&M:s reklam har alltid varit riktad till män. Kvinnor ska bara må dåligt av, att alltid påminnas om hur dom ska se ut. Kvinnor ska antingen känna sig feta eller fula och inte duga. Nu ska dom se anorektiska och drogade ut för att duga. Gör dom inte det duger dom inte och dom som har ätstörningar mår knappast bättre av se dessa reklamkampanjer.

För några år sedan kom denna kritiserade reklam där kvinnorna såg ut som aliens. Och skrevande förstås!

H&M:s reklam detta också men vad som säljs här vet jag inte.

Eller så ska dom se som små flickor som är kissnödiga eller som är blyga. Män som attraheras av unga flickor kanske tycker att det är bra.

Är kvinnan i beige kappan drogad?

Varför finns inte David Beckham på stan, i alla busskurer, tunnelbanan och på alla perronger i storformat? Varför?

När han visas så är det såhär!? Den satt troligtvis bara på Centralen i Stockholm.


Ett bra initiativ!

Skyltprotest mot den magra bikinimodellen
Asfaltläggaren Jan-Eric Bladh, 66, från Halmstad fick nog av att behöva jobba bredvid den magra supermodellen.
Så han satte upp en egen protestskylt intill modellen Giselele Bündchen, 33, som posar i bikini för HM.
– Unga flickor påverkas av detta, säger han till Kvällsposten.

Jan-Eric Blad, 66, jobbar som asfaltläggare i Halmstad och spenderar därför mycket tid utomhus. På sistone har han jobbat med att bygga en cykelbana på Fredsgatan i Halmstad.
Precis intill cykelbanan finns en stor reklamskylt från HM där supermodellen Gisele Bündchen visar upp en bikini på en strand.

Men han kunde inte låta bli att protestera och berättar att han oroas över att sådana här bikinimodeller blir ideal för kvinnor.

– Jag har alltid tyckt så. De här modellerna är så långa och smala. Det är lite synd att det ska vara idealet. Modedesigners är ofta män, deras ideal är att kvinnor inte ska ha så mycket former, säger Jan-Eric och fortsätter:

– I mina ögon blir en sådan här mager modell ful. Hennes lår är exempelvis helt insjunkna. Jag har alltid gillat lite fylligare damer.

När han satte upp sin protestskylt tidigt i går morse gick det förbi en dam med sin hund.
– Hon sa “jag håller med dig”, berättar Jan-Eric.

Under gårdagen skrev någon till “stoppa sexismen” på Jan-Erics protestskylt.

BULLSHIT!! BULLSHIT!! BULLSHIT!! BULLSHIT!! BULLSHIT!! BULLSHIT!!
Johanna Dalh, du snackar så mycket skit du bara kan. Du är inte ett jävla dugg ledsen. När kvinnor beter som värsta manschauvinister blir jag äcklad!

“Ledsna om vi upprört”
Johanna Dahl, PR-chefen på H&M Sverige som står bakom reklamen, svarar på kritiken i ett mejl till SVT Hallandsnytt.
“För den här kampanjen har vi valt Gisele Bündchen för vi tycker att hon visar upp kollektionen på ett inspirerande sätt. Vi är ledsna om vi har upprört någon med vår kampanj, det är inte vår avsikt. Vi välkomnar kritik från våra kunder och diskuterar hela tiden internt hur vi kan göra våra kampanjer bättre.”

Skyltprotest mot den magra bikinimodellen

Det här inlägget postades i Feminism, Film, TV och Media, Foto, Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.