USA:s ständiga drönarattacker i Pakistan och Jemen

Drönarkrigets fasor och idag har 81 länder drönare. USA gräver sin egen grav och vi går in i ”drönarkrigens tidevarv” där det troligtvis alltid kommer att pågå krig. Där ”datanördar” sitter vid spakarna i en bunker i Nevada, Område 51 långt ut i ödemarken.

Det började med 11 september och när Bush fick meddelandet satt han som ett fån i en skolsal. När han hade hämtat sig vrålade han, att han skulle jaga dessa terrorister och röka ut dom ur deras hålor och det var ”ondskans axelmakter” och det slutar inte förrän ALLA terroristgrupper med global räckvidd (vad menar han med det? Aliens?) har eliminerats från slagfältet. Enkelt uttryckt: attackerna har räddat liv.
“Antingen stödjer ni oss eller är fienden!” (OK, då är jag fienden helt klart.)

Drönarkriget pågår ständigt i Pakistan och Pakistans regering tillåter drönare och tittar åt ett annat håll. Även Jemen är utsatta för ständiga drönarattacker dag som natt.

USA började med sina drönarattacker 2004 och sen har det ökat dramatiskt genom åren och kalla USA för att mörda med ett ”industriellt avrättningsprogram” är en bra beskrivning anser jag.

Militären är kanske dom främsta att utveckla krigsspel och jagar framtida piloter på dataspelsmässor. Dom besöker datamässor och letar efter dom bästa. Det är helt groteskt.

När ett mål har siktats ska det in på koordinater m.m. och högsta ort sätter stämpeln på papperet vilken är Obama och så sker nedräkning och så skriks det ”Splash” skjut!

Det är en mycket lönsam industri och därför provoceras det fram konflikter och det är USA och Israel experter så. USA jagar inbillade fiender och Israel vill eliminera palestinier. Pakistans regering tittar åt ett annat håll då helt säkert en ekonomisk ”hitman” från CIA som har kommit med ett mycket generöst bud och pratat för sin sak hur viktigt det är att få bort al-Qaida som befinner sig i ”DÖDSZONEN” WAZIRISTAN, De federala administrerade stamområdena med en befolkning på 791 087 personer. Misstänkta upprorsmän: 25 000. Dom ökas på säkert för varje gång en drönare har ”splash” skjut! där många civila har mördats.

Hur kan vi vinna om vi varje gång vi dödar fyra upprorsmän, skapar tio nya? Nej det går inte att vinna ett sådant krig.

”Inom militären har vi nåt som kallas krigaretik.” (!!??) När Obama kom till makten sa han att han skulle stänga Guantanamo men det visade sig besvärligare än vad han hade trott. Så därför dödar han dom på plats i Pakistan, Jemen och Afghanistan med drönare och när några personer misstänks för att vara terrorist så ”splash” skjut! Även om bara personerna misstänks så är det bättre att förekomma än att förekommas.

Bryant Brandon är en avhoppad drönarpilot som har avslöjat vidrigheterna som nu är dödshotad då han har gått ut med vad som händer i dessa drönarkrig. Många civila dödsoffer kanske dom allra flesta är civila och piloterna kan inte se vad dom egentligen skjuter på. Det är intill omöjligt att skilja på fienden och ”vän”.

Men det är vi vana med nu att CIA mördar personer som avslöjar den smutsiga byken som bl.a. Michael Hastings som hade mycket material med krigsbrott från Afghanistan och Barna Jack som visste hur man kunde hacka en pacemaker men även Steve Kangas som hade material som skulle avslöja Clintons smutsiga byk när det gällde fastighetsaffärer och jag tror att Haliburton var inblandad på något sätt. Och det finns säkert hur många som helst men som aldrig har kommit fram till att CIA har haft ett finger med.

Det finns inlägg om de s.k. ”självmorden” på bloggen.

Det som är intressant är att Bryant Brandon säger i filmen, att det känns som om vi genomlever en dålig science fiction-roman. Folk vill avhumanisera kriget och skapa robotar som gör hela jobbet. Scientologer och Mormoner blir alldeles blöta i byxan för det är säkert dom som driver detta hårdast och det är dom som har sina biblar med något som liknas vid dåliga sciencefictionhistorier. Det finns säkert en och annan ultraortodox sionist också som blir upphetsad med Gamla testamentet viftandes. Djissus kraist! Stackars ungar som föds nu och ska växa upp i ett totalitärt samhälle som också EU också kommer att bli med USA:s infiltrering överallt.

Nominerad för film om ett smutsigt krig
Dirty wars är Oscarsnominerad som bästa dokumentärfilm. Den handlar om hur USA utkämpar sitt krig mot terrorismen med hemliga specialstyrkor och bestyckade drönare.

– Idag skapar vi fler fiender än vi dödar terrorister, säger journalisten Jeremy Schahill.
Död på distans. Norsk dokumentär från 2014. Tusentals människor har dödats av amerikanska drönare i Pakistan. Priset är högt, både för de anhöriga och för de soldater som trycker på knapparna i USA. Vad händer när de inser vad som sker på marken långt bortom deras egen vardag? Med unik tillgång berättar filmaren Tonje Schei om drönarkrigets mänskliga konsekvenser.


Brandon Bryant the Documentary: Drones & Deceptions

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, In the air, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på USA:s ständiga drönarattacker i Pakistan och Jemen

  1. drönare - nej tack skriver:

    Att USA och CIA ska få döda urskillningslöst i Pakistan är helt ofattbart. Det måste stoppas.

Kommentarer inaktiverade.