Män som ser på porr kan få mindre hjärna

För några år sedan läste jag om en japansk hjärnforskare som menade att grå hjärnmassa också har med förmågan till empatin att göra och att det är betydligt fler män som har mindre grå hjärnmassa än kvinnor. Dessutom kommer testosteronet som pricken över i:et. För mig verkar det logiskt.

Dom män som tittar på mycket porr, köper kvinnor och blir sexmissbrukare är säkert födda med mindre grå hjärnmassa. Det skulle vara intressant att t.ex. kolla medlemmarna i Hells Angels för där finns väl knappast någon grå hjärnmassa överhuvudtaget eller andra grovt kriminella personer.

Men visst kan det vara så att den grå hjärnmassan försvinner när män hela tiden tittar på porr. Porr gör män dumma och oförmögna att ha sex IRL.

Annica Dahlström som har varit hjärnforskare sen 1962 har ett gediget CV har skrivit en kontroversiell bok som heter “Könet sitter i hjärnan”. Jag tycker att det är en utmärkt bok som ställer gamla invanda begrepp på ända. Det blev ett jäkla liv när den kom. Hon tar också upp detta med den grå hjärnmassan. Boken kom ut 2007.

Män som tittar mycket på porr har lägre volym och aktivitet i de regioner som är kopplade till belöning och motivation, enligt forskarna, skriver skriver Dailynews.
– Deras hjärna skadas och de blir lata.

Forskarna testade 64 män mellan 21-54 år som tillfrågades om sin porrkonsumtion. Därefter lät man undersöka deltagarna med MR-kamera för att kunna se hur deras hjärnor reagerade när de tittade på porr.

Det är inte helt klarlagt om det är så att porrkonsumtion leder till förändringar i hjärnan, eller om det är så att vissa personer föds med en hjärntyp som gör att de tittar på mer porr, menar Simone Kühn.

Män som ser på porr kan få mindre hjärna

Lite OT men en kontroversiell sak i Annica Dahlströms bok är detta med tunnelseende som gör att vissa män inte passar att ha hand om små barn. Många gånger så sägs det att kvinnor har ögon i nacken och detta är förklaringen.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Internet och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.