VALFLÄSK! VALFLÄSK! VALFLÄSK! VALFLÄSK!

Herregud vad alla partier ljuger och paniklovar saker dom inte kan hålla och Alliansen är absolut allra värst och Moderaterna i synnerhet. Sen alla dessa mätningar som kommer från alla möjliga håll. På ena hållet rasar Moderaterna, på andra hållet rasar Socialdemokraterna. Den ena veckan är det si och den andra är det så!

Det är så tröttsamt så det är inte klokt! Jag har inte lyssnat på en enda valdebatt för ingen säger sanningen ändå. Reinfeldt är värst på att ljuga. Det enda jag ser är det som är i nyhetssändningar och knappt det orkar jag lyssna på och Reinfeldt gör mig illamående. Valen blir mer och mer likt som i USA. Smutskastning och personer är viktigare än själva innehållet i partiprogrammet.

Tacka vet jag debatterna som var på 60-talet och början på 70-talet. Som det ser ut nu så är det skrämmande!

Det enda som gäller för dom som är osäkra är att läsa partiprogrammen! Och bort med den jävla blockpolitiken!

Reinfeldt är mycket mer åt höger än Moderaterna, han är nog mer åt Sverigedemokraterna och för mig är det inte alls otänkbart att han kan tänkas samsas med Sverigedemokraterna och då blir det mörkblå definitivt brunt.

Ska det fortsätta på detta viset?

25 gånger mer till de rikaste än till de fattigaste. För tio år sedan dömde Reinfeldt och Borg ut M:s dåvarande skattepolitik för att den gynnade rika. Vår analys visar att regeringens politik inte gett mest till låg- och medelinkomsttagare som det sägs utan gynnat rika ännu mer, skriver tankesmedjan Katalys.

Våra resultat är mycket tydliga:
Låg-, medel- och höginkomsttagare får ungefär lika stor procentuell ökning av sin inkomst. Störst procentuell ökning får medelinkomsthushållen, 9,2–9,4 procents ökning, men skillnaderna är mycket små. Räknat i kronor är det dock stora skillnader mellan låg-, medel- och höginkomsttagare: Ju högre inkomst, desto större inkomstökning i kronor. Medborgarna handlar mat och köper konsumtionsvaror för pengar och inte procentuella inkomstförändringar. Därför är detta det intressanta jämförelsemåttet.

Räknat som disponibel inkomst per hushåll får de 50 procent av hushållen som har lägst inkomst i genomsnitt 11.616 kronor i ökad årsinkomst. De 50 procent av hushållen som har högst inkomst får i snitt 43 530 kronor per år. Det är tydligt att den övre halvan av befolkningen är vinnare, men bryter man ned statistiken blir det än tydligare att det är den gammelmoderata fördelningsprofilen som levt kvar i reformpolitikens hjärta. Den tiondel av hushållen som har högst inkomst får i snitt 70.303 kronor per år. Den tiondel som har lägst inkomst får i snitt 2.755 kronor per år.

Summerar vi hela den inkomstökning som samtliga hushåll får tillsammans blir resultatet:
De 50 procent av hushållen som har lägst inkomst delar på 21 procent av den totala inkomstökningen. Resterande 79 procent av inkomstökningen delar de 50 procent av hushållen på som har högst inkomster.
Medan 70 procent av befolkningen (det vill säga låg- och medelinkomsttagarna) får dela på fyra tiondelar av regeringens reformkaka får de 30 procenten på toppen sex tiondelar.

Den tiondel av hushållen som har högst inkomster delar på 25,5 procent av hela inkomstökningen. Den tiondel av hushållen som har lägst inkomster delar totalt på 1 procent.

Att beskriva detta som en politik för låg- och medelinkomsttagare är ingenting annat än missvisande. Räknat som ekonomisk standard ser det ut så här: Den tiondel av befolkningen som har lägst inkomst får i genomsnitt en ökad inkomst per individ med 5.237 kr per år. Tiondelen med högst inkomst får 41.043 kr per år.
Reinfeldt och Borg ansåg 2004 att en politik där den tiondel av befolkningen som har de högsta inkomsterna fick 15 gånger mer än den tiondel som har lägst inkomst var förkastlig (24.000 dividerat med 1.600). Vår analys visar att alliansregeringens politik resulterar i att tiondelen med högst inkomster får mer än 25 gånger så mycket räknat i inkomst per hushåll och nästan åtta gånger så mycket räknat i ekonomisk standard (41.043 dividerat med 5.237). Den stora förändring av Moderaternas fördelningspolitik som Reinfeldt och Borg efterlyste 2004 verkar alltså fortfarande återstå att genomföra.

Regeringen har motiverat alla sina reformer med att det ska skapa jobb. Sedan 2006 har andelen arbetslösa stigit, och andelen sysselsatta är ungefär på samma nivå som när den tillträdde. Regeringens politik har inte varit den mirakelmedicin för jobb och tillväxt som den lanseras som. Detta måste beskrivas som ett enormt och anmärkningsvärt misslyckande – inte minst med tanke på de enorma sänkningarna av skatter, a-kassa och sjukpenning som regeringen genomfört.

DN – ”Borgs politik har främst gynnat höginkomsttagare”

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på VALFLÄSK! VALFLÄSK! VALFLÄSK! VALFLÄSK!

  1. NoBoyToy skriver:

    Arbetslösheten som, då Alliansen tog makten, låg på 6 % och som Reinfeldt då kallade “massarbetslöshet” ligger nu på 8%. Ändå påstår sig Alliansen ha skapat jättemånga nya jobb. Hur får de ihop det egentligen?

  2. admin skriver:

    Det är upp-och-nervända-världen! Det nya arbetarpartiet, jo jag tackar jag. Deras valfilm och gruvgubbarna i hissen är skrämmande. Det är vi som är dom riktiga arbetarna som sliter ihop pengar som läggs i deras feta plånböcker. Det nya Arbetarpartiet suger ut arbetarna. Det är ÄCKLIGT! att se deras valfilmer!

Kommentarer inaktiverade.