Var finns likheten!!??

Det har varit ett jävla liv överallt i media, tidningar, Twitter, Facebook m.m. En del har skrikigt om den totala historielösheten!

Det hela handlar om en barntröja, smalrandig på tvären med en orange stjärna, sexuddig som sheriffstjärnor är. Den har dessutom dom knoppar på varje udd och så står det sheriff i stjärnan enligt butiken Zara som drog tillbaka tröjan.

Nu gick ADL-gänget i taket då den kunde tolkas som en fångtröja från förintelsen. Öhhhhhhh! Jag blir fan-i-mig alldeles matt!! Är det inte bruna/vita klubbor, kinespuffar eller Lilla hjärtat så är det denna barntröja.

Ta nu och läs på för helvete!! Davidsstjärnan användes inte i lägren utan den bar judar på sina kläder när dom gick utomhus eller så sattes den på portar och på skyltfönster. Och den stjärnan på barntröjan har INGEN likhet med den judiska davidsstjärnan.

Dom här beteckningar hade fångar, fångvaktare och andra personer i lägren.

Davidsstjärnan – Wikipedia

Fångar i nazistiska koncentrationsläger – Wikipedia

Zara slutar sälja barntröja med ”judestjärna”
Tröjan, som marknadsförs mot spädbarn och barn upp till tre år, är svart-vit-randig och pryds av en stor gul stjärna över bröstet. Tanken är att stjärnan ska vara en sheriffstjärna, men på nätet rasar kritiker mot att tröjan ser ut som en fångdräkt från förintelsens koncentrationsläger.

– Man blir ju förkrossad av historielösheten och okänsligheten, säger författaren Henrik Arnstad, som skrivit mycket om fascismen.

– Man blir dyster. Här leder man en kommitté som försöker informera om den här frågan, så vet man inte ens så här mycket, kommenterar Willy Silberstein, från Svenska kommittén mot antisemitism.

Metro har utan framgång sökt ansvariga på Zara för en kommentar, men under förmiddagen skrev representanter på Twitter att tröjan plockats bort ur sortimentet:

”Vi ber om ursäkt. Den var inspirerad av sheriffstjärnor från klassiska västern-filmer och finns inte längre i butiker.”

Zara är ett spanskt företag, men barntröjan har sålts i flera länder. Inklusive Israel. Tröjan finns också till salu i svenska butiker för 149 kronor.

– Man tänker inte sheriff. Man tänker direkt Förintelsen. Man ser bilder från koncentrationsläger framför sig, framför allt när det handlöar om barn. Det är osmakligt, fullständigt vidrigt, säger Henrik Arnstad.

Metro – Zara slutar sälja barntröja med ”judestjärna”

Det är beklämmande att läsa och så naturligtvis är Willy Silberstein i farten som företrädare för svenska ADL.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Internet, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.