Svenskt luftrum kränkt av ryska attackplan

Så förvånad jag blir! Sverige är ju USA:s Lilleputteland. Det är klart att det är en liten godisbit för Putin. USA har ställt till med så mycket jävelskap så detta kom som ett brev på posten MEN det oroar mig såklart för ingen vet när krutdurken smäller av. Sverige ligger väldigt strategiskt och var på tapeten även under förra “kalla kriget” när u-båtarna strök runt på Västkusten och Sovjet grymtade på sitt håll.

När nu USA blandade sig i Ukraina och all den skit som följde efter med sanktioner och annat och alla miljarders miljarders euro till Ukraina. Det är helt sinnessjukt med dessa män som känner blodtörst så fort det är någonting. Att Putin är lack det kan jag förstå. Han kanske bara retas vem vet. Vill reta Washington för att dom tror att dom vet bäst, är störst och vackrast, typ.

Så här har vi två stridstuppar som är tjuriga och fulla av prestige, bröstar sig och äventyrar världsfreden. För smäller det då tror jag att det blir ett världskrig och då smäller det även i Mellanöstern.

Vi får också se hur den nya regeringen kommer att se ut och det är sååååå skönt att bli av med Reinfeldt och Bildt. Löfvén kommer säkert bättre överens med Ryssland och vem som utrikesminister vet vi inte än så länge men det kan knappast bli sämre än Bildt som är så arrogant och snobbig och Reinfeldt som för det mesta ser ut som en ledsen hund. Bildt kan flytta till Italien och leka baron-liv med sin baronessa.

USA tror att dom är Gudfadern eller nåt som Noam Chomsky skrev om för två år sedan och jag kan sticka emellan med den artikeln för han är en gigant! Och jag beundrar honom mycket. Och jag har läst “Skurkstater: den starkares rätt i världspolitiken”.

Högerklicka/Visa bild


Två ryska attack- och bombflygplan kränkte vid lunchtid i onsdags svenskt luftrum, kan Expressen i kväll avslöja. Utrikesminister Carl Bildt har bekräftat att regeringen har informerats om incidenten.

Flera Jas Gripen-plan tog upp jakten.
Försvarsmaktens bedömning är, erfar Expressen, att kränkningen inte var oavsiktlig utan ett test av den svenska beredskapen.

De ryska stridsflygplanen korsade den svenska territorialgränsen söder om Öland vid 12-tiden i onsdags, erfar Expressen.

Stridsflygplanen hade flugit längs med polska kusten när de öster om Bornholm vände rakt norrut och flög på låg höjd mot Öland.

Planen, som var av typen SU-24, flög ett par kilometer på fel sida gränsen och vände snabbt österut när ett svenskt Jas Gripen-plan närmade sig.

Den ryska flygplanstypen – som av Nato fått rapporteringsnamnet Fencer – har tidigare använts i strid i Afghanistan, Tjetjenien och i kriget i Sydossetien.

Expressen var vid 19-tiden på torsdagskvällen i kontakt med Försvarsmaktens presschef Philip Simon och ställde frågor om händelsen i onsdags. Han bad då att få återkomma.

Strax efter klockan 20 lämnade Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten följande skriftliga kommentar:

“Försvarsmakten kommenterar inte en händelse innan det gjorts en analys. En sådan sker alltid skyndsamt och omfattar även tekniska system. Först när analysen är klar med ett säkert konstaterat händelseförlopp, och de exakta omständigheterna klarlagda, fattar Försvarsmakten beslut om vidare hantering inom och utom myndigheten.”

Stridsflygplanen som ska ha kränkt svenskt luftrum startade i onsdags i den ryska exklaven Kaliningrad, mellan Polen och Litauen, enligt Expressens uppgiftslämnare.

Det är oklart om de denna gång övade anfall mot Sverige.
Enligt vad Expressen erfar gör Försvarsmakten bedömningen att kränkningen inte var oavsiktlig, utan snarare ett test av den svenska beredskapen.

I samband med påsken förra våren övade en rysk flygstyrka med tunga bombplan mot attackmål i Sverige. Den gången kom ryssarna överraskande mitt i natten när Sverige saknade beredskap.

Expressen – Svenskt luftrum kränkt av ryska attackplan – 18 sep 2014

Sukhoj SU-24

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, In the air, Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.