Europol: Första mordet på internet innan årets slut

Javisst, det är klart att det kommer att hända iallafall dom som kör med en trådlös pacemaker. Barnaby Jack mördades en vecka innan han skulle avslöja hur lätt det var att hacka en pacemaker på en hackerkonferens och dåvarande vicepresidenten “Dick” Cheney har en pacemaker blev vettskrämd.

När Barnaby Jack hade anlänt till hotellet i San Francisco mördades han några dagar innan. Jovisst, det står i tidningarna att han begick självmord eller nåt. Utredning pågår typ och så glöms det bort så småningom och alla involverade har belagts med munkavle.

Folk som har avslöjanden måste hålla käften!

Det går också att installera system så att t.ex bilar kan köras som en radiobil. Polisen i England använder detta. När det gäller Michael Hastings så har hans bil installerats med något sådant system eller något annat sabotage så att bilen rusade upp i hastighet och inte gick att styra och körde in i ett träd. Michael Hastings blev också mordhotad om “någon” inte gillade det han skrev.

Om folk tror på det är dom helt dumma i huvudet! Varför skulle han begå självmord? “Buzzfeed” tystades och det är självklart att han mördades! Det är i ren och skär CIA-anda som alla dom andra obekväma personer som har dött i oförklarliga “olyckor”, Michael Hastings som hade avslöjande material från Afghanistan och fick en general sparkad och Steve Kangas som hade avslöjande om Halliburton där “Dick” Cheney var involverad och det fanns misstankar om att även Clintons fanns med.

Det är klart som korvspad att dom mördades lika som Marilyn Monroe och Jimi Hendrix vilka var stora hot mot USA. USA har aldrig haft några moraliska betänkligheter!

  Europol: Första mordet på internet innan årets slut
  Utrikes Den digitala revolutionen når även våra kroppar, bland annat i form av hjärtimplantat. Denna utveckling kan ligga till grund för en helt ny form av mord. Det konstaterar den europeiska polisbyrån Europol i en rapport som släpptes förra veckan, rapporterar Newsweek.
  I rapporten bedöms europeisk underrättelsetjänst inte vara förberedd för de möjliga brott som kan utföras genom att hacka digitala enheter i våra kroppar.

Aftonbladet – Europol: Första mordet på internet innan årets slut

  Välkänt i säkerhetsbranschen
  Det är utan större konstigheter möjligt att hacka enheter som är inopererade i en människa, till exempel en hjärtstimulator, och stänga av dem.
  – Tekniken har varit känd i säkerhetsbranschen ganska länge. Att ha en trådlös enhet i kroppen ger en attackyta, säger Marcus Murray på säkerhetsföretaget Truesec.

  USA:s förre vicepresident Dick Cheney var så rädd att få sitt hjärtinplantat kapat att han inte ville ha det trådlöst längre. Han oroades över att terrorister skulle inspireras eftersom det är just vad som händer vicepresidenten i den populära tv-serien Homeland (andra säsongen 2012).

  Svensk historia av politikermord
  På rikskriminalpolisen i Sverige är man medvetna om fenomenet.
  – Vi vet att det finns men vi har ännu inte haft något fall där elektroniska enheter i folks kroppar har kapats i Sverige, säger Sara Kvarnström som är presstalesperson.

  Men säkerhetsföretaget Truesec tycker man att man ska ta problemet på större allvar i Sverige.
  – Om man har en hotbild mot sig ska man självklart fundera på det här fenomenet, säger Marcus Murray.

  Behöver svenska politiker ha det här i åtanke?
  – Absolut. I Sverige har vi en historia av politikermord och därför borde man verkligen veta om att det existerar.
  Det är inte bara enheter i kroppen som lätt kan kapas utan även bilars GPS-system, mobiltelefoner och annat som kan användas för att försöka skada folks hälsa.

Aftonbladet – Snart kommer det första digitala mordet

Hacker dies days before he show to remotely kill pacemaker patients
Barnaby Jack

Expressen – Frågetecknen kring krigsreporterns död
Michael Hastings

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Politik, Religion, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.