Skäms, för helvete!

Ja, så ryter Maria Sveland till och med all rätt. Här har vi en kvinna med ett gediget CV som förlöjligas och dessutom är hon inte vit och det har fått näthatarna att gå i taket. Aftonbladet, dregglandes, vill ha mer information om henne och ber folket att rota fram något riktigt smaskigt. För all del dom är inte ensamma i det här hyenabeteendet. Och det hittas saker sen Eldkvarn brann. Hade detta hänt för 8-10 år sedan?

När till och med Åsa Linderborg utbrister: Är det ett skämt!! Skäms du också för helvete!

Marie-Louise Ekman, Dramaten, sa i ett nyhetsinslag att Alice Bah var den som bidrog till att få Dramaten på fötter igen! Alla som sprider gammal skit sen decennier tillbaka BORDE SKÄMMAS! FY F@N!

Dessa drev är hemska och Håkan Juholt är också på tapeten igen och det kommer fram mer och mer i Daniel Suhonens bok ”Partiledaren som klev in i kylan”. Som jag ska köpa naturligtvis.

Det drev som främst Aftonbladet stod för och all annan skit som kom fram gjorde att jag gick ur Socialdemokraterna och tog ett kliv åt vänster. Vad har hänt med Aftonbladet? En gammal arbetartidning som mer och mer liknar den engelska tidningen SUN och liknande slask-tabloider.

Det är många tidningar som har förlöjligat Alice Bah och även på dom vanliga kvinnohatande forum som Flashback, Avpixlat m.fl. Även en våldtäktsman har hånat henne med sina kompisar och alla andra ynkedomar i denna genre. Denna “liberalista” Natalia Kazmierska borde också skämmas. Har hon överhuvudtaget satt sig in i vad Alice Bah Kuhnke har gjort under sitt yrkesverksamma liv? Knappast eller är det smygrasismen som talar här. Men även TV har skämt ut sig men där är det Näringslivet som styr numera på SVT.

Skäms, för helvete!
När 20 år gamla bilder av Alice Bah Kuhnke som programledare för Disneyklubben började dyka upp på sociala medier tänkte jag först att det var enstaka uttryck från sällsynt elaka människor som flyttat över skolgårdsmobbingen till nätet. Men sedan började bilderna av Alice iklädd barnsliga tofsar och färgglada barnprogramledarkläder dyka upp även i tidningarna och tv. I en av nyhetssändningarna från SVT hade de bemödat sig särskilt om att hitta ett klipp där hon utklädd till kyckling hoppar upp ur ett ägg. Löpsedlarna ropade ”Disneyklubbenstjärnan ny kulturminister” och i Aftonbladet utbrast Åsa Linderborg att hon trodde utnämningen var ett skämt.

Om det är menat som en illa dold kommentar om Bah Kuhnkes vikt vet jag inte men i så fall är det inte första gången Kazmierska skriver förlöjligande om kvinnors kroppar. Redan 2005 var hon en av många som drevade mot Fi och skrev bland annat i Expressen: ”Vi har sett dem förut: dessa småfeta brudar som ställer sig på scenen med rosa hår och skriker och visar fittan.”

I antologin “Den nationella väven – Feministiska analyser” skriver statsvetarna Maud Eduards och Maria Wendt om pressbevakningen kring Fi. En genomgående röd tråd var just förlöjligandet och sexualiseringen av representanterna. Närgångna bilder på deras kroppar, beskrivningar av deras utseende och kläder till rena anspelningar på sex är en process som syftar till att frånta dem politisk auktoritet och legitimitet, skriver Eduards och Wendt. I antologin “Den nationella väven – Feministiska analyser” skriver statsvetarna Maud Eduards och Maria Wendt om pressbevakningen kring Fi. En genomgående röd tråd var just förlöjligandet och sexualiseringen av representanterna. Närgångna bilder på deras kroppar, beskrivningar av deras utseende och kläder till rena anspelningar på sex är en process som syftar till att frånta dem politisk auktoritet och legitimitet, skriver Eduards och Wendt.

Dagens ETC – Skäms, för helvete!

Ursäkta mig! Jan Helin ser jag som en drevmästare och för mig platsar han i paparazzo-facket. Detta är för JÄVLIGT! Här yttrar sig en person som för dom värsta drev mot personer. Alice Bah behöver inte bevisa något för Jan Helin. Hon har bevisat redan då hon blev kulturminister! Vem skulle Jan Helin vilja ha som kulturminister? Åsa Linderborg? Kanske “liberalistan” Natalia Kazmierska?

Jan Helins hårda krav på Alice Bah Kuhnke
– Public service, främst SVT, klampar nu in med statligt beslutade miljarder i ryggen på exakt samma spelplan där alla mediebolag bokstavligen kommer att kämpa för sina liv för att hitta affärsmodeller. Hur kulturministern agerar här kommer att vara avgörande för medielandskapet i Sverige framöver.

Jan Helin har höga krav på den nya kultur- och medieministern.
– Ytterst handlar det om hur spelplanen för yttrandefriheten ska fungera, Alice Bah Kuhnke har alltså att hantera en hörnsten i demokratin kommande år. Dumheter som den orättfärdiga reklamskatten för tidningar och den obegripliga digitalmomsen måste hon snabbt borsta av för att visa handlingskraft och få trovärdighet inför den stora frågan om ett digitalt Public service.

Resumé – Helins hårda kav på Alice Bah Kuhnke

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Internet, Kultur, Politik, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skäms, för helvete!

  1. M skriver:

    Det är fruktansvärt! Hon är både duktig och kompetent. Min make har träffat henne i arbetet och var oerhört imponerad av henne.

  2. admin skriver:

    Jag blir spökrädd över allt hat som sprids över kvinnor idag. Sverige idag är samma skit som framförallt finns i England och Tyskland. Hyenorna står beredda och speciellt om det handlar om en kvinna dom ska attackera eller om det handlar om sex.

    Det säger sig självt att ingen gröngöling hade fått den platsen som kulturminister. Hon kommer in med fräscha ögon och med ett gediget bagage.

    Det enda som oroar mig är om hon inte följer dom oskrivna regler som finns. Och detta med att smöra tror jag inte ligger för henne.

Kommentarer inaktiverade.