Arafats livvakt Issam Belbaisis: “Jag är säker – han blev mördad”

Är det någon som har tvivlat på detta? För mig är det solklart att Mossad ligger bakom och att det är ett mord. Det är inget ovanligt med mord av olika slag och det gäller även USA och kanske är dom inblandade i Arafats död också. Så att Arafats livvakt kommer ut med det nu är inte så konstigt.

Många TV-inslag på Arafat det sista året syntes att han var förgiftad, hans skakningar och hans utslag och slöddrande tal.

Jag skrev om detta för ett år sedan. Israel/USA där finns ingen moral, etik eller känsla för vad som är rätt eller fel. Dom anser sig stå över alla lagar som finns och jag undrar över vilka psykopater det finns i Knesset och i AIPAC. Allt som stör dom involverade så fram med mördandet. Och att AIPAC styr i USA är det ingen som helst tvekan om. Jag har också skrivit om att Mossad till och med stal brittiska identiteter och åkte till Dubai och mördade en palestinsk politiker likaså en palestinsk diplomat i Tjeckoslovakien genom att aptera en bomb på ett kassaskåp för inte så längesedan. Precis som USA gör med ”misshagliga” personer som stör cirklarna, Barna Jack, Michael Hastings och Steve Kangas t.ex.. Hur många är dom egentligen som mördats där olycka eller självmord står som orsak.

Utsattes för hundratals mordförsök
Under sin tid som politisk ledare i Palestina utsattes Arafat för hundratals mordförsök.
– Det var många som försökte döda honom. Jag minns en man, han är i Europa nu. Israelerna skickade honom till Arafat med en liten flaska med kemikalier som skulle döda honom inom fem sekunder bara han öppnade flaskan. Han kom fram till Arafat, och han visste att han var tvungen att döda honom, Men när han träffade Arafat kunde han inte göra det. Han sa ”Lyssna, jag har ett stort problem”, och Arafat svarade ”Ja, jag vet. Du har ett stort problem: du hatar mig”. Men mannen sa ”Nej, israelerna hatar dig. Om jag öppnar den här flaskan så kommer alla i det här rummet att dö”. Arafat lugnade honom och fick hans flaska. Vi skickade tillbaka den till Israel.

Under åren som gick blev säkerhetspådraget runt Arafat bara större. När han skulle åka till ett land skickades alltid Issam Belbaisi eller andra personer inom livvakten i förväg för att lägga örat mot asfalten och säkerställa att inga större hot fanns mot Arafats säkerhet. Själv var presidenten mycket försiktig. Det finns ett rykte att han aldrig sov två nätter i rad på samma plats.
– Det stämmer, det var för riskfyllt. Inte ens vi livvakter visste var han sov vissa nätter. Vi kunde tro att han var i ett rum och sov bara för att nästa morgon se honom komma gående från ett annat.
– Du kanske minns att han alltid hade en grön uniform på sig. Han sa att han kunde ta på sig en kavaj den dagen hans land inte längre var ockuperat. Han sa att det skulle komma en dag då han kunde vara en civil president, men just nu var han en krigare. Han var alltid beväpnad, även när han sov.

Tror du att han hade kunnat skapa fred mellan Israel och Palestina?
– Ja. När en israelisk man dödade Israels premiärminister Yitzhak Rabin 1995 försvann mycket hopp. Han var en väldigt stark man och jag tror att han och Arafat, om de levde i dag, skulle kunna skapa fred. Jag mötte Yitzhak Rabin två gånger och han var en bra man. Netanyahu, däremot, är som ett barn. Han har ingen politisk erfarenhet.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.