Internationella mansdagen

Herrejävlar!!
Är detta ett dåligt skämt?

Det är ju för helvete mansdagar året runt! Vad gör då männen denna dag runt om i världen? Demonstrerar med banderoller: Vi ska inte våldta mer. Vi ska inte våldta barn. Vi ska skicka våldtäktsmän på camp-läger där dom får lära sig veta hut. Hårdare straff för alla typer av kränkningar av kvinnor. Ge av sin pension till dom kvinnor som stannar hemma eller arbetar deltid. Ändra mäns attityder. Stoppa näthatet.

Jag tror inte det. På vilket annat sätt utnyttjar män denna dag? Som vanligt med våldtäkter och övergrepp? Män ser sig som individer så därför bryr dom sig inte om dom som misshandlar och våldtar. Vi går bakåt och våldet ökar och straffen är skrattretande. Män kan våldta i lugn och ro idag. Vi ser det var och varannan dag.

Internationella mansdagen firas årligen den 19 november sedan 1999. Dagen avser att fokusera på pojkars och mäns hälsa, förbättrade relationer och ökad jämställdhet mellan könen, samt lyfta fram positiva manliga förebilder.

Internationella mansdagen firas den 19 november i Trinidad och Tobago, Jamaica, Australien, Indien, Italien, USA, Nya Zeeland, Brasilien, Moldavien, Haiti, St Ketts och Nevis, Portugal, Singapore, Malta, Sydafrika, Ghana, Botswana, Angola, Zimbabwe, Kroatien, Uganda , Chile, Ungern, Irland, Peru, Kanada, Kina, Vietnam, Pakistan, Danmark, Sverige, Norge, Guyana, Nederländerna, Belgien, Georgien, Argentina, Mexiko, Tyskland, Österrike, Spanien, Frankrike och Storbritannien. Globalt är stödet av firandet brett.

Under 2009 ratificerades följande huvudsakliga mål att beakta under internationella mansdagen:

Att främja positiva manliga förebilder, inte bara filmstjärnor och idrottsmän, utan även vanliga arbetarklassmän som lever anständiga och hederliga liv.

Att fira männens positiva bidrag till samhället, gemenskap, familj, äktenskap, barnomsorg och för miljön.

Fokus på mäns hälsa och välbefinnande, socialt, emotionellt, fysiskt och andligt.

Att belysa diskriminering mot män i socialomsorg, sociala attityder och förväntningar samt lag och rätt.

Att förbättra relationen mellan könen och främja jämställdhet.

Att skapa en säkrare, bättre värld, där människor kan vara trygga och växa för att nå sin fulla potential.

Wikipedia Internationella mansdagen

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Hälsa, Internet, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Internationella mansdagen

 1. Ja, det är sannerligen “mansdagen” varje dag. Men precis som en liten grupp män (som får alldeles för stort mediautrymme i proportion till gruppens storlek) vill ha fler mansjourer och färre kvinnojourer, ta anslag från forskning om kvinnlig bröstcancer (och lägga dem på manlig bröstcancer), ha ensam vårdnad om de barn de misshandlar och våldtar, samt förskjuta fokus från mäns våld och övergrepp på kvinnor och barn till kvinnors våld mot män (som alltså skall ses som ett större samhällproblem) så vill samma lilla högljudda skara män i bästa millimeterrättviseanda (när det gäller dem själva förstås) självklart ha en egen dag där de kan fira sin egen förträfflighet….. 🙂

  Och de uppnår allt detta med stöd av kvinnor som otroligt nog gör gemensam sak med dem….

 2. admin skriver:

  Denna skara män tillhör typen Pär Ström-gänget som ser sig kränkta av statsfeminismen!? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt dessa åtlöjes-män!

 3. Ja precis, små kränkta pojkar med storhetsdrömmar som Pär Ström, Pelle Billing, Joakim Ramstedt och ett större antal herrar som har pekats ut för övergrepp på sina barn, våld mot sin fru/sambo/flickvän/barn. I tät uppslutning hittar vi kvinnor som Ingrid Carlqvist, Agnetha Svensson, Lena Hellblom-Sjögren, Ann-Mari Maukonen med flera….

  Den sunda reaktionen är givetvis att skratta åt dem, samtidigt bör man hålla i minnet att just dessa herrar (och damer) har drivit igenom ett synsätt hos myndigheter som numera tillåter övergrepp av alla de slag (genom att: konsekvent inte agera/döma till gärningsmannens fördel oaktat hur tung bevisning som finns/osynliggöra kvinnors och barns utsatthet för våld och övergrepp i hemmet med mera).

  De har utöver detta genomdrivit en policy i vårdnadsmål där modern/skolan/BVC/BUP bara behöver yppa att det förekommer misstankar om övergrepp/våld så har den utpekade genast fått ensam vårdnad utan insyn.

  De tycks dessutom ha tagit över varje forum där jämställdhet debatteras och skriker sig hesa om “Matriarkatet” i Sverige. I deras mening tycks “matriarkatet” hindra dem från att leva ett fullt och värdigt liv. De flesta exempel de ger på detta tycks dock vara att socialtjänsten misstänker dem för våld eller övergrepp (det är givetvis “matriarkatet” som ligger bakom) eller då de är brottsmisstänkta för brott mot kvinna eller barn….

  Trött man blir 🙂

 4. admin skriver:

  “Att belysa diskriminering mot män i socialomsorg, sociala attityder och förväntningar samt lag och rätt.”
  Det är som att höra Pär Ström! Dessa män har en vit fläck i hjärnan och det är svårt att förstå detta hat mot kvinnor och då främst mot kvinnor och som protesterar mot vad män gör mot kvinnor i fredstid och även under krig. Kvinnor som har kämpat sen urminnes tider för sin rätt att få vara människa. Det är med en sån fräckhet dom höjer sina röster mot oss kvinnor som vill ha en bättre värld att leva i utan våld och jämnare fördelning av bestämmandrätt och ekonomi. Dom är verkligen små dessa män, ynkliga och deras tillkortakommande lägger dom över på oss. Fy tusan!

Kommentarer inaktiverade.